Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Alina Boz ile Hakan Kurtaş’ın sinema buluşması

Alina Boz ile Hakan Kurtaş’ın sinema buluşması

tarafından ker_def

Kışla yeniden inşa edildi
‘Bölük’ filmi için beş yıl önce terk edilmiş bir kışla dev prodüksiyonla yeniden inşa edildi. Yapım aşamasında 600 metrekare cam, 20 metreküp kereste ve 15 ton demir kullanıldı

Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş ve Alina Boz’un başrolünü paylaştığı, ‘Bölük’ filmi için beş yıl önce terk edilmiş bir kışla yeniden inşa edildi. Haftalarca yapılan çalışmada, kapı kollarından pencere camlarına kadar tüm eksikler 1,5 ay gibi kısa bir süre içinde titizlikle tedarik edildi. 400 dönümlük arazi karış karış yeniden düzenlenerek yaşanılır hale getirildi. Restorasyon süresince sanat ekibine, marangozdan demirciye kadar toplamda 51 kişi eşlik etti. Kışla yapım aşamasında 600 metrekare cam, 20 metreküp kereste ve çeşitli boylarda 15 ton demir kullanıldı. Elektrik ve tesisat tekrardan yapıldı. Arazi zeminine 50 metreküp beton ve dört TIR dolusu mıcır döküldü. Koğuş, er gazinosu, yemekhane gibi çekim alanlarında ve dış cephelerde kullanılmak üzere bin 500 kilo boya kullanıldı.

İlk defa askeriye filmi

Fenomen olan, ‘İncir Reçeli’ aşk filmleri serisinin yönetmeni Aytaç Ağırlar da ilk defa bir askeriye filmi için yönetmen koltuğuna oturdu. 20 Ekim’de vizyona girecek olan proje, yüreklerindeki aşkla birlikte Vatan sevdasıyla kışlaya koşan bir grup askerin hikayesini anlatıyor. Set aralarında da askeri eğitim disipliniyle idman yapan oyuncular, vatan borcu için bir araya gelmiş gençlerle oynamanın keyifli olduğun söyledi.