Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar 10. sezonunda yeni kadrosuyla bomba gibi

Arka Sokaklar 10. sezonunda yeni kadrosuyla bomba gibi

tarafından ker_def

ozgur-ozan1

ÖZGÜR OZAN (HÜSNÜ ÇOBAN): RIZA BABA’NIN EKİBİ SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ

* 10. sezonunda Rıza Baba ve ekibini ciddi değişiklikler bekliyor. Öncelikle bu sürpriz değişikliklerden bahseder misiniz?

– Hem oyuncu kadrosunda hem de karakterlerin hayatlarında ciddi değişiklikler var! Geçen sezon bize eşlik eden bazı oyuncular aramızdan ayrıldı. Diğer yandan yeni arkadaşımız Oya Okar ile seyircimizin yakından tanıyıp sevdiği Murat komiserimiz, yani Uğur Pektaş bize katılıyor. Tabii ki sonrası olaylar olaylar, ekibin başı yine dertten kurtulmuyor.

* En büyük dert ne?

– Ekip bir şanssızlık sonucu Rıza Baba’larından ayrılıp başka bir polis merkezine sürülüyor. Tabii ki sürgüne gittikleri yer hiç de tekin değil. İsterseniz gerisi sürpriz olsun.

* “Arka Sokaklar” sizin hayatınıza neler kattı?

– En başta bir mesleği yakından tanımamı sağladı. Polislerin İstanbul gibi büyük ve karışık bir şehirde, her tür suç ve insanla nasıl mücadele verdiklerini anlamamı, bu işin hiç de kolay olmadığını görmemi sağladı. Ayrıca birçok usta oyuncuyla çalışma fırsatı buldum, onlarla çalışmak için dizi değiştirmeme de gerek kalmadı, hepsini konuk oyuncu olarak kendi setimizde ağırladık. İstanbul’un görmediğim gecekondu mahallesi, görmediğim izbe mekanı kalmadı herhalde. Hatta o mahallelerin birinde bir vatandaşımız yanıma yaklaştı, arabasının çalındığını, emniyete haber verdiğini ama yine de bulunamadığını söyledi. “Benim nasıl bir yardımım dokunabilir?” dedim, “Sizin ekip olayları çok çabuk çözüyor, belki benim arabamı da bulursunuz” diye yanıt verdi. Çok da ciddiydi bunu söylerken…

* Uzun süredir aynı rolü oynuyorsunuz, işin heyecanını nasıl koruyorsunuz?

– Adı üstünde, bu bizim işimiz, bu bir meslek! Biz işimize sahip çıkmaz ve heyecanlanmazsak, izleyiciye samimiyetimizi geçiremeyiz. Oyuncu arkadaşlarımız arasındaki uyum ile konuk oyuncuların gücü de heyecanı hep diri tutuyor. Huzurlu bir setin olması, çekim sürelerinin çok uzun olmaması da en büyük avantajlarımızdan.