Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Asuman Dabak’tan genç oyuncu adaylarına büyük fırsat

Asuman Dabak’tan genç oyuncu adaylarına büyük fırsat

tarafından ker_def

Televizyon dizileri, sinema filmleri ve kendi adını taşıyan tiyatrosu ile Türk halkının gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Asuman Dabak, ‘Asuman Dabak Sahne Londra’dan sonra ‘Asuman Dabak Sahne İzmir’ ile Türkiye’deki ilk tiyatro okulunu İzmir’de açtı.

Yeni Asır’da yer alan habere göre sevilen oyuncu Asuman Dabak, “Artık İzmir’de olacağım. İzmirli ve Egeli oyuncularla çalışma yapacağım” dedi.

Piriştina’ya teşekkür etti

İzmir ve tüm Ege’den büyük sanatçılar yetiştiğini dile getiren ünlü sanatçı Dabak, “Kendi kendime ‘İzmirliler neden eğitim almak için İstanbul’a gitmek sorunda kalsın ki’ dedim. Yıllarca Karşıyaka’da yaşayan biri olarak Türkiye’deki ilk tiyatro okulunu İzmir’de açmaya karar verdim” diye konuştu.

‘Asuman Dabak Sahne Londra’dan sonra ‘Asuman Dabak Sahne İzmir’ ile oyunculuk eğitimi almak isteyenlere profesyonel eğitim verileceğini aktaran Dabak, şöyle konuştu: “Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederim. Bize Buca’daki Kültür Merkezi Pembe Köşkü tahsis etti. Haftada iki gün burada olacağım. Ünlü müzisyen Sinem Balık da bizimle beraber olacak. Cumartesi ve Pazar günleri artık Buca’dayız. Çocuklar için psikodrama ve yetişkinler için oyunculuk, drama, kamera önü ve konservatuvara hazırlık derslerimiz olacak.”

Ünlü isimler gelecek

Sürpriz isimlerin de İzmir’e gelip sahne çalışmalarına katılacağını ifade eden Dabak, “Şimdi söylemeyeyim ama İzmirlileri ve Egelileri şaşırtacağım. Burayı çok seviyorum onun için çok çok ünlü oyuncuların İzmir vazgeçilmezi olacak. Artık geldik ve şimdi çalışma zamanı” dedi.

‘İzmir için büyük hedeflerim var’

İzmir’in metropolünde sahneler açıp kentteki sanatsal potansiyeli ortaya çıkartmak istediğini ve hedefinin Asuman Dabak sahnelerini artırmak olduğunu belirten Dabak, “İzmir’e kalıcı olmak için geldim. Burada kalıcı olup sanatçıları keşfetmek ve yetiştirmek istiyorum. Seçmelere başladık, bir süre daha devam edeceğiz. Sonra yetişsin sanatçılar. Bu kentte tiyatro ve film festivalleri için güzel şeyler yapma hedefim var. Artık bu konuda bir lideri var İzmir’in. Bu misyon beni çok heyecanlandırıyor. Ege’de Egelilerle başaracağız her şeyi” diye konuştu.