Ana sayfa Dizi Haberleri Ayça Varlıer kehribar dizisinde Gürkan Uygun’dan çok memnun

Ayça Varlıer kehribar dizisinde Gürkan Uygun’dan çok memnun

tarafından ker_def

ayca-varlıer-6

KARİYERİMİ PLANLADIM

2004 yılından itibaren ara vermeksizin her sezon bir projenin içindesiniz. Bu istikrarı nasıl sağladınız?

Bir kariyer planlaması bu. Diziden diziye atlamak isteyen biri değilim. Mutlu olacağım, farklı şekilde kendimi ortaya koyduğum işlerde olmayı tercih ediyorum. Bazen benim istediğim proje oluyor ama onlar beni tercih etmiyor. Bunları da yaşadım. Bir projenin de illa 56 bölüm sürmesi şart değil. Mesela Zeytin Tepesi diye bir işim yedi bölüm sürdü ama orada elde ettiğim arkadaşlıklar paha biçilmez. Demek ki biz o işte, bu vesileyle buluşmuşuz, arkadaş olmak için. İlla para ya da kariyer diye bakmamak gerekiyor her şeye. Sahnede de, profesyonel olarak şarkıcılık yaptığım için bir istikrar tutturdum. Sadece dizilerle değil, diğer alanlarda da hayatımı dolduruyorum.

Aldığınız eğitim ve çizginizle oyunculuk mesleğinin altını dolduruyorsunuz. Şimdi herkes oyunculuk üzerinden ünlü olmak istiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ünlü olmak için illa oyuncu olmak gerekmiyor. O kadar çok yöntem var ki, oyunculuk da bu yollardan biri. Ama oyunculuk bir meslek. Sağlam oyuncululukları olan insanların tabanı tiyatrodur, sahnedir. Dünyada da bu böyledir. Türkiye’de yeni yeni dizi sektörü geliştiği için sadece bu işi yapan insanlara ihtiyaç gelişiyor. 10 sene önce anne-babalar “Tiyatrocu olacağım” diyen çocuğu bu sevdadan nasıl kurtaracağını bilemezken, şimdi sırf para var diye oyuncu olsun istiyor. Bu da eğitimsizlikten kaynaklanıyor.