Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Berrak Tüzünataç’ın meslektaşlarına estetik eleştirisi

Berrak Tüzünataç’ın meslektaşlarına estetik eleştirisi

tarafından ker_def

Berrak Tüzünataç: Yüzüne bıçak dokunmamış oyuncu sayısı az
Filinta dizisi oyuncusu Berrak Tüzünataç, Turki Ekstra programına verdiği röportajda bir birinden çarpıcı açıklamalarda bulundu

OYUNCU Berrak Tüzünataç, Nur Fettahoğlu ile birlikte ‘Dönem dizileri’nde yer almasını değerlendirirken bunu yüzlerinde hiçbir cerrahi estetik müdahale yaptırmaması ile ilgili olduğunu belirterek, “Bence bu işte yüzümüzün; plastiğinin de bir önemi var. Nur’un da benim de bıçak dokunulmamış yüzümüz var. Bıçak dokunmamış oyuncu sayısı az olduğu; gerçek ‘organik duran yüzler’ gerekiyor dönem işlerinde” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4’te yayınlanan ‘Turki Ekstra’ programında ‘Filinta’ dizisinin oyuncuları ile yapılan röportajlar yayınlandı. Başrolde oynayan Onur Tuna, bu sezon geçen yıla oranla daha derli- toplu aksiyonlu olacağını, büyük emek verildiğini söyledi. Berrak Tüzünataç ise, fiziksel olarak çok aktif, bol dövüş sahnelerinin olduğu bir rolü üstlendiğini anlattı. Tüzünataç, bu rol için antremanlar yaptığını, bıçak, kılıç konusunda uzman eğitmenlerle çalıştıklarını, temel duruşlar ve vuruşlar için kick-box antremanları ve Almanya’dan gelen bir kareograf eşliğinde çalıştıklarını söyledi. Arap sunucunun Nur Fettahoğlu ile birlikte ‘Muhteşem Yüzyıl’dan sonra ‘Filinta’da oynamasını hatırlatması üzerine Berrak Tüzünataç, şöyle dedi:

“ORGANİK DURAN YÜZLER”
“Bence bu işte tabii yüzümüzün; plastiğinin de bir önemi var. Nur’un da benim de bıçak dokunulmamış yüzümüz var. Bıçak dokunmamış oyuncu sayısı az olduğu; gerçek ‘organik duran yüzler’ gerekiyor dönem işlerinde. Ama tabii onun dışında benimki de tesadüf ve şans gelen işler arasında. Özellikle Osmanlı ile ilgili mutlaka bir iş yapalım gibi hedef veya kararımız yok. Ama öyle denk geldi. Tarihi rollerin bir taraftan daha zor tarafları vardır. Ama diğer taraftan o kostüm ve atmosfer zaten seni kendinden çok ayrıştıran şeyler. Dekor, plato, giydiğin kostüm, makyajın o kadar senden farklı ki zaten kendinden ayrı bir yere onların etkisiyle bile bir şekilde çekilebiliyorsun. Bir taraftan farklı bir dil farklı bir melodi ve farklı bir tempo, ama bir taraftan da avantajları var.”

Nur Fettahoğlu ise, bu dizide ikinci sezonda oynadığı için heyecanlı olduğunu sevdiği ‘Dönem işleri’nin biraz da tesadüf sonucu geldiğini belirtirken, “Zorlandığımız tabii ki bazı yerler odu. Ama kostüm ve atmosfere girdiğin zaman başka bir boyuta geçiyorsunuz” dedi.

Dizi oyuncularından Cem Uçan, başrolde oynayan Onur Tuna’nın gerçekte çok eğlenceli ve komik olduğunu vurgularken, “Onur; yakışıklı bir jöndür. Ama inanılmaz komik bir adamdır. O yüzden çok seviyorum onu. Kardeşimdir” dedi.