Ana sayfa Foto Galeri Birce Akalay, 30 yaşına gelince düşünceleri değişti!

Birce Akalay, 30 yaşına gelince düşünceleri değişti!

tarafından ker_def

birce-sarp

Birce Akalay: Şu koşullarda çocuk biraz zor

Birce Akalay, kariyerinin en başarılı dönemini geçiriyor. Bir yandan “Evli ve Öfkeli” dizisiyle ekranda, bir yandan “Deliormanlı” filmiyle sinemaseverlerin karşısında… Hem oyunculuğuyla söz ettiriyor hem güzelliğiyle… Elele ekibi de bu istikrarlı yükselişe kayıtsız kalmadı, Akalay’la bahar tadında bir çekimin ardından uzun bir söyleşiye imza attı.

* Şu sıralar nasıl bir ruh hali içindesiniz?
– Mesleki olarak verimli bir dönemden geçiyorum. Yepyeni bir heyecanım var, “Deliormanlı”. Seyircinin çok seveceğine inandığımız bir film oldu. Onun dışında “Evli ve Öfkeli” devam ediyor. Dolayısıyla kendime vakit ayıramadığım yoğun bir sezon geçirdim. Bunun dışında hepimizin ruh hali aslında koca bir bütün son günlerde. Yüreklerimiz bir atıyor. Kayıplarımız büyük; kolluk kuvvetlerimiz, sivil halkımız… Ama inanmak istiyorum ki güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Yani umut var, umut olmazsa olmazımız.

* Nasıl bir aileden geliyorsunuz?
– Annem ev hanımıydı ama formatı biraz değişiktir onun. Aktif siyasetle uğraştığı uzun bir dönem de oldu, Türk sanat müziğiyle de ilgilendi, ebru da yaptı. Babam beyaz eşya, klima ve havalandırma sistemleri üzerine İstanbul’un ilk teknik servislerinden birini kurmuş vakti zamanında. Hâlâ aynı işi yapıyor, aynı zamanda doğal hayatı koruma derneklerinden birinde de aktif üye. Biz hep tam manasıyla demokratik bir aile olduk. Çok küçük yaşta fikri sorulan, fikri değerlendirilen bir çocuktum.