Ana sayfa Dizi Haberleri Çember dizisi büyük iş başardı ama Börü dizisi Çember’in ektiğini biçebilecek mi?

Çember dizisi büyük iş başardı ama Börü dizisi Çember’in ektiğini biçebilecek mi?

tarafından ker_def

Çember dizisi büyük iş başardı ama Börü dizisi Çember'in ektiğini biçebilecek mi? 7

Milliyet Blog’dan Anibal Güleroğlu, Çember dizisinin elde ettiği başarıyı anlattı ve bu yeni taktiğin işe yarayıp yaramayacağını analiz etti:

Kanallar gerçeği görmeye başladı mı?
Gerçeği insanlara anlatmak, kabul ettirmek pek kolay bir iş değil. Çünkü gerçeklerin hazmedilmesi güçtür. Hele de riyakârlıkla desteklenen kolaycılık ve rahat kazanım durumlarında kimse gerçeklere itibar etmez. Hani sanat eleştirmeni ve filozof yazar Denis Diderot’nun da dediği gibi ‘Güler yüzle söylenen bir yalanı, bir anda yuttuğumuz halde; acı gerçeği ancak damla damla yutarız’!

Nitekim bu tablo sadece kişilerle sınırlı değil. Kurguların dünyasında da aynı mantık geçerli. Hak etmeden alınan övgüler baş tacı edilirken yapıcı eleştirilere veya önerilere pek kulak asılmamakta. Dizilerle veya televizyonla ilgili herhangi bir konuda yaptığımız eleştiriler ve yorumlar da, gerçekleri işaret etmekle birlikte, çoğu zaman hemencecik hazmedilmemekte. Dizilerin aceleye getirilmiş finallerinin ve finalsiz noktalanmaların izleyiciye ve emeğe saygısızlık olduğunu belirterek, kanallara seçenek olarak önerdiğimiz… Sonunda dönüp dolaşılarak gelinen ‘mini dizi’ konusunda olduğu gibi! Şimdi bize, ‘Kanallar gerçeği görmeye başladı mı’ dedirten ‘mini dizi’ konusu nedir bakalım…