Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

tarafından ker_def

cengiz-bozkurt-kimdir-kac-yasinda-hayati

“Misyoner oyuncu tipine tahammülü yok seyircinin” diyor Cengiz Bozkurt. 21 yıl süren sahne oyunculuğunun ardından son 10 yılını dizi ve televizyona vakfeden Bozkurt, Türkiye-İngiltere arasında gide gele şekillenen kariyerini, peşi sıra gelen reklamını ve oyunculuk müessesinin kimi ikircikli yanlarını MediaCat’e anlattı.

Türkiye’ye dönüp Inishmorelu Yüzbaşı’yla sahneye çıktınız. Oyunun özel bir yeri var mı sizde ve dahası neden döndünüz İngiltere’den?
Babamın rahatsızlığıydı sebep. Pankreas kanserine yakalanmıştı. Pılıyı pırtıyı arabaya doldurup 14-15 senedir yaşadığım İngiltere’den atlayıp geldim, HSBC saldırısının yaşandığı gündü. Babamın sağlığı için uğraşıyordum Antalya’da.
İngiltere’deyken Mehmet Ergen’in önderliğinde Arcola Tiyatrosu’nu kuran beş kişiden biriydim ki Mehmet aynı zamanda genel sanat yönetmenidir Arcola’nın. Çok emek verip bir tekstil fabrikasını tiyatroya dönüştürdük ve üç yıl içinde Londra’nın en çok konuşulan tiyatrolarından biri oldu Arcola. Hal böyle olunca Mehmet’i önce İzmit Şehir Tiyatrosu sonra Kenter Tiyatrosu “Gel, oyun çevir-yönet” diyerek Türkiye’ye getirdi. İkimiz böylece Türkiye’de buluşmuş olduk. Mehmet beni resmen zorla Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan, kendi çevirdiği Inishmorelu Yüzbaşı’ya soktu. O sırada kadroda Engin Hepileri, Okan Yalabık, Bartu Küçükçağlayan, Köksal Engür, Mehmet Birkiye, Yeşim Koçak, Bülent Şakrak… Müthişti.
Mehmet, benim Türkiye’de oyunculuk piyasasına girmemin iyi olacağını, boş durmamam gerektiğini söylüyordu. Aslında babamın hastalığından dolayı benim kafamın bozuk olduğunu düşünüyordu ve bana biraz kıyak yapmak, yaşananları unutturmak, beni yeniden oyunculuğa ısındırmak için yaptı. Gelmişken oynayalım diye Kenter’e girdim. Giriş o giriş.
Zamanla ödüllere aday gösterildim falan filan derken, iki senarist, Mahinur Ergun ve Ayhan Sonyürek geldi “Yaptığımız tüm işlerde seni önereceğiz sen çok iyi oyuncusun” falan dediler sağ olsunlar. Dizi ve sinema dünyasının dikkatini çekince de, 21 yıl yaptığım sahne oyunculuğunun ardından geçtiğimiz 10 yıldır devam eden dizi, sinema ve son dönemdeki reklam oyunculuğu başlamış oldu.