Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

tarafından ker_def

cengiz-bozkurt

Kevin Spacey 2003’te tası tarağı toplayıp Old Vic’i yönetmek için İngiltere’ye geldi. “Taşınmamış olsam Frank Underwood’u oynayamazdım” diyor. Neden bu kadar özel İngiltere?
İngiltere’de üç tür sanat lobisi vardır: gey, Yahudi ve Oxbridge (Oxford ve Cambridge mezunlarından oluşanlar) lobileri. Bunlardan birine hele ki birden fazlasına falan sahipseniz sizi kimse tutamaz. Alttan alta birbirlerini tutan yapılardır bunlar. Londra’daki tiyatro dünyasının zenginliği Hollywood’a da yansıdı tabii. Kevin Spacey’yi çeken şey belki de sinema endüstrisinin içinde bulunduğu sıkıcılıktan uzaklaşıp tiyatroyla yaşayan şehrin içinde bir nefes almak, kendini ifade edebilmek, sahneye çıkmak, yaratıcılığı paylaşmaktı. Londra’nın dayanılmaz cazibesi, kültür-sanat başkenti olmasında, bitmeyen tiyatro sezonlarında yatar. Buraya geldiğimde çok şaşırmıştım. “Ara verince n’oluyor?” dedim, “İşte yatıyoruz, tatile Kaş’a Bodrum’a gidiyoruz” dediler. İngiltere’de sezon diye bir şey yok. 12 ay sezon.

Bir yere öyle gelişine “Kültür başkenti” demekle olmuyor yani…
Aynen öyle. Birtakım sıfatları ancak hak ettiğiniz için alabilirsiniz. Londra da bu sıfatı dünya üzerinde en çok hak eden yerlerden biri. New York’la kafa kafaya gider diyebilirim.