Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Davut Güloğlu’nun Sıla cezası belli oldu

Davut Güloğlu’nun Sıla cezası belli oldu

tarafından ker_def

Davut Güloğlu’na o sözü için 8 bin 500 TL para cezası
Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi için sarf ettiği sözler üzerine bir programda “S… olsun gitsin” şeklinde küfür eden Davut Güloğlu, ‘basın yoluyla alenen hakaret’ suçundan 8 bin 500 tl para cezasına çarptırıldı.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programında Sıla Gençoğlu hakkında konuşan davut güloğlu, “Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım” diyen meslektaşı için “S… olsun gitsin” ifadesini kullanmıştı.

Sıla’nın şikayeti üzerine Güloğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde iddianame düzenlenmişti. Güloğlu’nun ‘basın yoluyla hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenmişti.

İstanbul 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Davut Güloğlu ve şikayetçi Sıla Gençoğlu katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Kararını açıklayan hakim, sanık Davut Güloğlu’nu ‘basın yoluyla alenen hakaret’ suçundan önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Güloğlu’nun bu cezasını 8 bin 500 TL adli para cezasına çevirdi. Ünlü şarkıcının bu parayı 12 eşit taksitle ödemesine karar verildi.