Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Demet Akbağ görevi devraldı, hemen işe koyuldu

Demet Akbağ görevi devraldı, hemen işe koyuldu

tarafından ker_def

‘Bayrağı devraldık’
Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Demet Akbağ, “Bayrağı devraldık. Oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlıyız” dedi

17 Eylül’de gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul’un ardından Meltem Cumbul’un yerine yeni genel başkan seçilen Demet Akbağ, yönetim kurulunun ilk toplantısını yaparak çalışmalara başladı. Toplantıya Demet Akbağ, genel sekreter Sercan Gidişoğlu, mali sekreter Taner Rumeli ve yönetim kurulu üyeleri Tuba Erdem, Evrim Alasya, Sermet Yeşil, Tuğrul Tülek, Serdar Orçin ile Eda Çatalçam katıldı. Akbağ yaptığı açıklamada ilk olarak sendikanın kuruluşundan bu yana emek veren herkese teşekkür etti.

‘Dinamik bir ekibiz’

Akbağ, “Sendikamız önemli konularda büyük adımlar attı. Özellikle çocuk oyuncuların çalışma koşullarıyla ilgili yasal düzenlemeler, setlerdeki tehlike sınıfının yükseltilmesi, set denetimleriyle ilgili Bakanlık’la birlikte atılan adımlar, seslendirme alanında ilk kez yapılan özel bir taban fiyat anlaşması, Devlet Opera Bale dışındaki opera şarkıcılarının ilk kez sigortalı olmaları sendikamız açısından çok değerlidir. Genç ve dinamik bir ekibiz, bayrağı devraldık. Oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlıyız” dedi.