Ana sayfa Kadın Haberleri Deniz Seki, alim olmuş!

Deniz Seki, alim olmuş!

tarafından ker_def

Deniz Seki 2.5 yılda alim oldu!

2.5 yıldır cezaevinde yatan Deniz Seki, Sezen Aksu’nun sözünü dinledi. Çilehaneyi verimhaneye çeviren Seki, çok sayıda kursa katıldı, 6 diploma aldı.

Vatan’da yer alan habere göre Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nden tahliyesine 56 gün kalan Deniz Seki, içeride boş durmadı. Gitar kursu, tiyatro ve drama kursu, aşçılık kursu, el becerisi kursu, protokol ve sofra kursu, reiki enerji kurslarına katıldı. Seki, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün verdiği sertifikaları başarıyla aldı. Şarkıcı, 6 kursun sertifikalarını bir teşekkür mektubu ile kendisini teşvik eden Sezen Aksu’ya yolladı.

Sezen Aksu, 2014 yılında Deniz Seki’ye yazdığı mektupta şöyle seslenmişti: “Çok sert bir sabır sınavından geçiyorsun, hayat seni tam bir savaşçı olarak yetiştiriyor. Dik dur! Çilehaneyi verimhaneye çevir”

Deniz Seki, cezaevinde şarkı sözlerinin yanı sıra iki kitaba da imza attı. İlk kitabı “Deniz’in Dibi” aylarca satış listelerinde ilk sırada yer alırken, ikinci kitabı da Mayıs ayında satışa çıkacak.