Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul dizisi 86. bölümde tek yumruk olmuş Türkler’in zaferi vardı

Diriliş Ertuğrul dizisi 86. bölümde tek yumruk olmuş Türkler’in zaferi vardı

tarafından ker_def

Diriliş-Ertuğrul-86

Diriliş Ertuğrul 86. Bölüm: Tek Yumruk Olmuş Türklere Karşı Elimizden Bir Şey Gelmez

dizi.tv

Ural’ın planı Ertuğrul ve Aliyar’ın handa olmasını fırsat bilip harekete geçmekti. Alpleri ise beylerin yardımıyla ava gönderecekti. Bu durumu “Ava giderken avlanacaklar” diyerek dile getirdi. Vasilius ise obanın yakınlarında bekleyeceğini, ters giden bir durumda destek vereceğini söyledi. Vasilius komutana kaleye dönene kadar Çolpan Hatun’u iyi ağırlamaları gerektiğini söyledi. Ural ise Çolpan Hatun’un onunla gideceğini söyledi, “Öleceksek birlikte öleceğiz, onu burada rehin bırakamam” dedi. Vasilius ise rehin değil misafir, böyle olması daha iyi diyerek Ural’ı ikna etti. Ural gittikten sonra komutana “Eğer bir hata ederse Çolpan’ı öldürün” emrini verdi.

Ertuğrul’a Türk beylerinden haber getiren bir haberci geldi. Beylerin yarım kalan birlik toyunun tamamlanması için hanlı pazarda toy istediklerini söyledi. Tedbirli olmak istediği için Turgut’tan beylerin gelecekleri yollara Alpleri yerleştirmesini söyledi.

Aliyar’a Ural’ın yanında olan beylerden biri gelip, Alplerin üzgün olduğunu, morallerinin yerine gelmesi için Alpleri ava çıkarmayı teklif etti. Aliyar Bey’in sadakatine güvenmiyordu ancak söylediklerine hak verdi ve gitmelerine izin verdi.