Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi yapımcıları ve oyunculara kötü haber! Kanallar anlaştı, dizi fiyatları düşüyor

Dizi yapımcıları ve oyunculara kötü haber! Kanallar anlaştı, dizi fiyatları düşüyor

tarafından ker_def

Dizi yapımcıları ve ünlü oyuncular için şoke eden bir gelişme yaşandı. Televizyon kanalları rekabeti bir kenara bırakarak ortak bir karar aldı. Büyük patronlar dizi ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesi için anlaştı. Bu anlaşma en çok da yapımcıları ve ünlü oyuncuları olumsuz etkileyecek. Yeni yapılacak anlaşmalarda varılan anlaşma çerçevesinde kanallar fiyatlarda ayarlamaya gidecek. Şayet ünlü oyuncular bölüm başına düşecek olan ücretleri kabul etmez ise yeni yeteneklerin ortaya çıkartılması için medya sahipleri her türlü desteği sunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde medya yöneticilerine verdiği iftar yemeğinin çok önemli bir medya uzlaşmasına vesile olduğu öğrenildi. Medya patronları çeşitli problemler yüzünden uzun süredir bir araya gelemiyordu, ancak bu iftar yemeği, aralarında bir uzlaşma zemini oluşmasına vesile oldu.

Ve o sohbette konu dizilerin bütçelerine gelince kanalların patronları ortak hareket ederek çok yüksek olan fiyatları hep birlikte aşağı çekme kararı aldı.

Aydın Doğan (Doğan Grubu), Ferit Şahenk (Doğuş Grubu), Turgay Ciner (Ciner Grubu) ve ATV Grubu adına da Serhat Albayrak’ın bulunduğu sohbette dizi ücretlerinin neredeyse yarı yarıya indirilmesi konusunda topluca görüş birliğine varıldı.