Ana sayfa Dizi Haberleri Evli ve Öfkeli dizisinin mantığında hata var

Evli ve Öfkeli dizisinin mantığında hata var

tarafından ker_def

evliveofkeli4

Evlenmeden hamile kalıp şişik karınlarıyla gelinlik giyen kadınların konuşulduğu prova aşamasında, hamile kadının gelinlik isteği ‘utanılacak’ bir durum olarak gösterilmiş mesela… Komiser Esra’nın hamile gelin konusundaki tepkisini ‘Yok artık’ çıkışıyla verip kaynanalara da laf çakan dizinin, ‘Ayıp denen bir şey var’ mantığı, kadın özgürlüğü konusunda yönlendirici bakış açısının dayatması gibi. Şimdi bunu ‘espri’ olarak algılamak mümkün mü?

Öte yandan konferansların, kaçamaklar ve hatalar için fırsat yarattığını söylerken evli kadına ‘Bir defalık kaçamağı affet’ algısını alttan lata verme amacı güden dizide, Seray’ın ‘Bir kadın önce kendine saygı duymalı’ diyerek kilolar üstüne yaptığı aşağılayıcı konuşma da apayrı bir baskılayıcılığa sahip! Öyle vurucu sözcükler kullanılmış ki, ‘Kilolu kadının hayattan ve evlilikten beklentisi olamaz. Aldatılıp terk edilebilir’ mesajını çıkartmak mümkün.
Dizilerdeki, yıllar sonra çıkıp gelen kocaman kızlar modasına taş atıp bunların anne karakteriyle uyuşmayan büyük görünümlerini gündeme getirerek eleştirel takılan… Herkesin kariyeri için bir şeyleri feda ettiğini söyleyen… İlaveten dizilerdeki rollerin yapımcıların yatağından geçerek kapıldığını gösteren dizide, ‘Yuva yıkan kadını kimse sevmez’ saptaması da kurgulardan gerçeğe kadını alta alan göndermeler. ‘Mantığı kadına karşı mı’ diye sorgulatan dizinin seç, beğen, al niteliğindeki mesajlardan nasıl çıkartım yaparsanız artık.