Ana sayfa Foto Galeri Facebook büyüdü, mertlik bozuldu!

Facebook büyüdü, mertlik bozuldu!

tarafından ker_def

facebook1_165196182

‘’ÖZGÜR GAZETECİLER FACEBOOK ALGORİTMASININ KÖLESİ OLDU’’

Analiz şirketi ‘Parse.ly’nin hazırladığı rapora göre de, tüm internet sitelerinin yüzde 40’ından fazlasının ziyaretçisi sosyal medyadan geliyor.

Bütün bu gelişmeler internet yayımcılarının sosyal platformları daha yakından takip etmesine yol açtı. Okuyucuların nereden geldiği daha çok incelenmeye başlandı. Ancak her seferinde Facebook, Twitter ve Google’ın sektörü domine ettiği sonucuna ulaşıldı.

Online medya şirketi ‘Gawker Media’nın kurucusu Nick Denton’ın 2014 yılında çalışanları için paylaştığı BİR not bu durumu özetliyor: ‘’Biz, bu gezegenin en özgür gazetecileri, Facebook algoritmasının köleleri haline geldik.’’

Bu kötümser tabloya rağmen Denton, gelecek için hala umutlu görünüyor. Haber sitelerinde ürün veya hizmetlerin adının geçirilmesi ya da tavsiye edilmesiyle sağlanan gelirin bu şirketlerin geleceği için önemli olduğunu belirtiyor.

En iyi zamanında 85 çalışanı bulunan Gigaom’dan Om Malik’in ise, bu konuda oldukça karamsar bir bakış açısı var. Malik bundan sonra Facebook sayfası açmak dışında hiçbir internet girişiminin içinde yer almayacağını ifade ediyor.