Ana sayfa Yabancı Dizi Game Of Thrones dizisinin bir sırrı daha ortaya çıktı

Game Of Thrones dizisinin bir sırrı daha ortaya çıktı

tarafından ker_def

‘Game of Thrones’ (Taht Oyunları) serisinin yaratıcısı, yazar George RR Martin dizinin ikonik cümlesi ‘Winter is coming’in (Kış Yaklaşıyor) ilhamının nereden geldiğini söyledi.

Son dönemin en popüler TV dizilerinden ‘Game of Thrones’un (Taht Oyunları) kült cümlesi ‘Winter is coming’in (Kış Yaklaşıyor) ilhamının nereden geldiğini, serinin yazarı George RR Martin açıkladı. Diziyle birlikte adeta popüler bir deyiş olarak dillere de yerleşen cümle, dizinin uyarlandığı epik fantezi roman serisi ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’nın yazarı Martin’in gerçek hayatından izler taşıyormuş. Meşhur sözün öyküsünü Chicago Tribune’e anlatan Martin, cümlenin ilhamının Chicago’da yaşanan aşırı soğuk bir kış gününden geldiğini açıkladı:

“Size biraz soğuktan bahsedeyim, Chicago’daki en soğuk kıştı. O kış inanılmaz kar vardı, her taraf kar ve buzdu. Çok soğuktu, göz gözü görmüyordu. İkinci Dünya Savaşı siperleri gibiydi ama bunlar buzdan siperlerdi. Buz tünellerinin ve siperlerin arasında yürüdüğümü hatırlıyorum. Rüzgar çok kuvvetli esiyordu, önünüzü göremiyordunuz. O gün hissettiklerimi hiç unutmadım.”

Martin’in kar ve buz siperleri arasında yürümeye çalıştığı o gün, dizide Westeros’u Kuzey’den ayıran meşhur ‘Duvar’a ilham olmuş.

Radikal