Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gökhan Türkmen, hayranları tarafından çok seviliyor

Gökhan Türkmen, hayranları tarafından çok seviliyor

tarafından ker_def

‘Seyirci konserimde uyuyabilir’
Şarkıcı Gökhan Türkmen, büyük ilgi gören akustik konserleri hakkında, “Herkes sakince müzik dinleyebiliyor. Telefonla oynayacaklarına, uyumalarını istiyorum” dedi.

‘Sessiz’ isimli yeni albümünü çıkaran Gökhan Türkmen, bir yandan da ocak ayında dünyaya gelen kızı Leyla Ada ile ikinci kez babalık heyecanı yaşıyor. Kızları sayesinde merhamet duygusunun arttığını belirten ünlü şarkıcı, yeni albümünü ve aile yaşamını Sabah Gazetesi’ne anlattı.

“AKUSTİK ÇOK SEVİLİYOR”

İstikrarlı bir müzik kariyeriniz var. Bunu nasıl başarıyorsunuz?
‘En Baştan’ albümünden sonra, üzerine bir şeyler koyarak yola devam ettiğimi düşünüyorum. Akustik konserlere başladım, sonra ‘Sessiz’ albümünü yaptık. 2008’den 2014 yılına kadar, sanki üniversitesini okur gibi bu işi okudum ve tezi verdim. ‘Sessiz’ albümü de, bu dönemin ilk meyvesi. O yüzden üst üste güzel işler yaptığımı düşünüyorum.

Akustik konserleriniz büyük ilgi görüyor. Neden akustik performanslara ağırlık verdiniz?
İnsanların akustik müziğe olan ilgisini fark ettiğimiz için bu konserleri yaptık. Müziği daha net hissetmelerini istedik. Tam anlamıyla akustik mi derseniz, değil. Çünkü akustikte gerçekten piyano çalınır, mikrofonlar farklıdır vesaire. Daha sakin bir şekilde müzik dinleyebileceğiniz konserlere akustik deniyor. Daha geniş orkestra yerine, daha az enstrümanla sahneye çıkıyoruz. Bu konserler çok keyifli geçiyor, seyirciyle göz teması kuruyorum. Cep telefonlarıyla uğraşmak yerine uyumalarını istiyorum. Seyirci konserimde uyuyabilir. Kendilerini nasıl rahat hissederlerse, öyle davransınlar.

Akustik konser vermek daha mı zor?
Hayır, aslında aynı… Şarkı söyleyebilen insan için, her yer ve her şey keyiflidir, kolaydır.

Müzikte istediğiniz noktada mısınız?
İstediğim yolda, içime sinecek şekilde ilerliyorum. ‘İstediğim yere geldim’ diyemem, ‘Bundan sonra ne yapacağım?’ derim. İstemediğim ve hissetmediğim bir şeyi yapmıyorum. Her şey, albüm satışı veya tıklama demek değil. Ben 10 yıl sonra da dinlenebilecek şarkılar yapmaya çalışıyorum. Biz gidiciyiz ama yaptığımız işlerin kalıcı olması gerekiyor. Yazlık-kışlık şarkılar yapmayı sevmiyorum. Müziğin, sanatın zamanı yoktur. Farklı olmaya ve fark yaratmaya çalışıyorum. Önemli olan, yaptığın işin ömürlük olması.

“ÇOCUKLARIM İLK SIRADA”

Baba olmanızın müziğinize etkisi oldu mu?
İlk tercihim hep müzikti, şimdiyse ilk sırayı çocuklarım aldı. Çocuklar, müziğimi etkileyebilir ama bir yandan da çocuklar, insan olmanızı sağlıyor. Müzikten önce, insan olma çabası içindeydim. Çocuklarım olduğunda, insan olmayı abarttım. ‘Geleceğe ne bırakabilirim?’ diyorum artık.

Peki çocuklar, karakterinizi nasıl etkiledi?
Merhamet duygumu geliştirdiler.

Eşiniz Sinem Türkmen’e çocuk bakımında yardımcı oluyor musunuz?
Oluyorum tabii… Altlarını temizliyorum, mamalarını yediriyorum.

“BAŞKA ÇOCUK DÜŞÜNMÜYORUM”

Üçüncü çocuk planınız var mı?
Hayır, istemem. Ben biraz detaycıyım; çok çocuk benim için riskli. ‘Diğerlerine birincisi kadar özen göstermezsem?’ kaygısı var bende. Yoksa çok çocuğum olmasını isterdim.

Çocuklar, maddi olarak hayatınızı nasıl etkiledi?
Bir şey alırken düşünmeye başlıyorsun. Artık 10 ayakkabı değil de, bir tane alıyorum. Müsrifliğim azaldı… Çocuğunuza bir şey aldığınız zaman, kendinize almış gibi oluyorsunuz.