Ana sayfa Foto Galeri Gülse Birsel, 1 numaralı kadın!

Gülse Birsel, 1 numaralı kadın!

tarafından ker_def

gulse-birsel3

Gülse Birsel kimdir?

Gülse Şener Birsel (11 Mart 1971, İstanbul), Türk gazeteci, yazar, oyuncu, sunucu, senarist ve yapımcı.

Yaşam öyküsü
Eğitimi
Liseyi, Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan Gülse Şener Birsel, lise son sınıfın yaz tatilinde üç aylığına İsviçre’de leydi okuluna gitmiştir. “Normalde iki sene boyunca yemek yapmaktan çiçek aranjmanına, “Batı Avrupa prensine nasıl hitap edilir?”den, “Ortadoğu prensi nasıl karşılanır?”a kadar hayatta karşılaşmayacağın birçok şeyi öğrendiğin bir yer orası.” diye tanımladığı okula Orta doğu’dan, Avrupa’dan, Güney Amerika’dan genç kızlar gelmektedir.[2]

Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde devam etmiştir. Üniversitenin ikinci yılında gazeteciliğe merak sarmış ve Aktüel dergisinde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır.Üniversiteden mezun olduktan sonra 1994-1996 yılları arasında ABD, New York, Columbia Üniversitesi ‘nde sinema üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır.

Meslek yaşamı
Basın-yayın
1996’da Türkiye’ye dönen Gülse Şener Birsel, üç ay boyunca ATV’de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazmıştır. Ardından bir yıl boyunca Esquire dergisinin yayın yönetmenliğini yapmıştır. Buradan Harper’s Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçmiştir. Aynı zamanda Bazaar Gelin ve Orange dergilerinde görev yapmıştır. 2001 ve 2002 yıllarında “Harper’s Bazaar”, FHM, “House Beautiful” ve Gezi dergilerinin yayın danışmanlığını yürütmüştür. Aralık 2001’de, Sabah gazetesinde köşe yazarlığına başlamıştır.Şu an Hürriyet gazetesind köşe yazarlığı yapıyor.

Mart 2003’te köşe yazıları ve bazı g.a.g. metinlerinden olusan “Gayet Ciddiyim” adlı ilk kitabını yayımlayan Gülse Şener Birsel’in şu ana kadar yayımlanmış beş eseri vardır. Genellikle mizah duygusu yüklü, eğlenceli, hicivli kolay okunabilen kitaplar yazmaktadır. Kitaplarını nasıl yazdığını “Geceleri beynin muhabbeti gündüzden daha eğlenceli oluyor. Kendi akışına bırakıyorum, çenesi açılınca ben sadece tuşlara basıyorum. Aslında herkesin aklına gelen şeyler bunlar ama benim farkım oturup yazmak galiba!” sözleriyle açıklamıştır.

Genelde yazmayı konuşmaya tercih etmesini “Yazmayı bin kere tercih ederim. Aslında çekingen biriyim. Çok sevdiğim, güvendiğim insanların yanında rahat konuşup komik olabilirim. Onun dışında mesafeliyim. Ama yazarken daha güvende hissediyorum kendimi.” sözleriyle açıklayan Gülse Şener Birsel, röportajlarını bile yazılı sunmak istemektedir.