Ana sayfa Yabancı Dizi Homeland dizisinde inanılmazı başardılar!

Homeland dizisinde inanılmazı başardılar!

tarafından ker_def

ABD dizisi “Homeland”in Berlin’de yapılan çekimlerinde mekâna Arap kenti havası vermek için 3 grafiti sanatçısı çalıştı.

Son dönemin popüler dizileri arasında yer alan ABD yapımı “Homeland”, 3 grafiti sanatçısının oyununa geldi. 2011’den bu yana süren politik gerilim türündeki dizinin prodüksiyon ekibi, Almanya’nın başkenti Berlin’in bir kenar mahallesinde yaptıkları çekime “bir Arap kenti havası” vermek için duvarlara Arapça sloganların yazılmasına karar verdi. Bunun için Arapça bilen üç sokak grafiti sanatçısı ile anlaşıldı. “Heba Amin”, “Caram Kapp” ve “Stone” imzalarını kullanan grafiti sanatçıları önce bu öneriyi kabul etmek istemedi. Çünkü bir İsrail dizisinden uyarlanan “Homeland”in Arap dünyasına yaklaşımından rahatsızlardı. Ancak daha sonra yazıları Arap dünyasının diziye tepkisini yansıtmak için kullanabilecekleri akıllarına geldi. Yapım ekibi onlardan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı birkaç slogan yazmasını istedi. Onlar ise dilediklerini yazdılar.

homeland2

‘HAYRAN OLMAMAK İMKÂNSIZ’

ABD’de yayınlanan 5’inci sezonunun 2. bölümünü izleyen ve Arapça bilenler çok güldü, çünkü filmin baş karakteri Carrie Mathison’ın (Claire Danes) yürüdüğü sokağın duvarlarında, “Homeland ırkçıdır”, “Homeland bir karpuzdur”, “Homeland bir şakadır ama biz ona gülmüyoruz” gibi sloganlar yazıyordu. Hatta bir duvarda ABD polisinin siyahileri öldürmesine karşı çıkanların Twitter kampanyasında kullandığı hashtag “#Blacklivesmatter” (Siyahların hayatı önemlidir) da yer alıyordu. Dizinin yaratıcısı Alex Gansa, “Keşke ne yazıldığını kontrol etseydik” diye yakındı ama “’Homeland’ dizisinin yıkıcı olması ve tartışma yaratmasını istiyoruz, o yüzden bu sanatçı sabotajına hayran olmamamız imkânsız” diyerek eylemin hakkını verdi.homeland2