Ana sayfa Dizi Haberleri Hülya Avşar Safiye Sultan Olur Mu?

Hülya Avşar Safiye Sultan Olur Mu?

tarafından ker_def

kosem-sultan-dizisinin-kadrosuna-yeni-isimler-7429100_3236_m

hullya-avsar-in-ilk-isi-bu-oldu-kosem-sultan-dizi-hulya-avsar-1510158

Muhteşem Yüzyıl- Kösem Sultan Dizisinde Hülya Avşar Safiye Sultan Olur Mu?- Safiye Sultan Kimdir?

Arşivi elden geçirirken Safiye Sultan yazımla karşılaştım. Tarih 20 Şubat 2013 yılını gösteriyor, öngörü müdür, içgüdü müdür bilmiyorum ama canım yazmak istemiş ben de yazmışım. Blogumu arşiv olarak kullandığım için isteyenler bir göz atabilir.( http://blog.milliyet.com.tr/muhtesem-yuzyil-hurrem-sultan-in-yolunda-1–safiye-sultan/Blog/?BlogNo=403362 )

Şimdi tarih değişti, geçen yıl proje Mayıs ayında açıklandı ve uzun zamandır da Tims  Productions bu proje için titizlikle çalışıyor. Yavaş yavaş projede yer alacak isimler belirginleşmeye başlıyor ve önemli tarihi karakter Safiye Sultan’ı oynayacak oyuncu belirlendi. Hülya Avşar’ın oynayacağı rol için tarihi kostümlü  fotoğrafları medyada yer almaya başladı. Tarihçiler daha ilk kareden itiraz ettiler. Benim için önemli isimlerden biri, Murat Bardakçı: Sarayda İran kedisi değil, Ankara kedisi ve sokak kedileri vardı dedi. Bunun karşısında bazı Avrupa tarihçilerini takip eden ve yazdıklarını doğru kabul edenler “ İngiltere Kraliçesi Elizabeth, İran kedisi hediye etti” nidaları attılar. Fakat, kaçırdıkları bir nokta var ki Harem hayatı bizim tarihçilerimiz tarafından bile tam deşifre edilemiyor. Bu konu ile ilgili bir arşiv yazımı da detay için okuyabilirsiniz: http://blog.milliyet.com.tr/muhtesem-yuzyil-fulhane–firuze–cansu-dere-ve-harem/Blog/?BlogNo=385451 31 Ekim 2012 tarihli yazımdır.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in, bizim tarihçilerimizin saray envanterine işlediği 1599 yılında Safiye Sultan’a süslü bir İngiliz at arabası, 3. Mehmet’e de bir org hediye ettiği kayıt altına alınmıştır. Her hediye sarayın demirbaşı kabul edildiği biliniyordur sanırım!

Şimdi “Hülya Avşar’dan Safiye Sultan olur mu?” sorusunun cevabına gelelim: Evet, olur hem de Hülya Avşar’dan ödüllü bir Safiye Sultan olur, çünkü, Hülya Avşar masum yüzüne rağmen tam bir tatlı cadı! Erk sahibi ses tonu, şiddetli güce sahip bakışları, çelik kadar sağlam duruşu, buz kadar keskin gözleri ile tam bir Safiye Sultan olur. Belki de bu rol Hülya Avşar’ın kariyerindeki en üst rollerden biri olabilir. ben Hülya Avşar’ın ne kadar rol yapacağını az-çok tahmin edebiliyorum, bu yüzden de çalışırsa bu rolü hakkı ile yaşatacağını düşünüyorum. Çok isabetli seçim olduğunu düşündüğüm bir isim Hülya Avşar. Başka birini öner deseniz inanın o yaşta, o kadar güzel ve yeteneği uygun biri bulunamazdı. Hatta hadi konuyu şöyle tamamlayayım “Hülya’nın rol yapmasına ne gerek, zaten Safiye Sultan gibi kadın” derim. Umarım diziyi seyrederken beni yanıltmaz!

Hayatta yanılmamanız dileği ile…

[email protected]

https://twitter.com/eceer6

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459