Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri İpek Tuzcuoğlu, son rolünü korkarak kabul etti!

İpek Tuzcuoğlu, son rolünü korkarak kabul etti!

tarafından ker_def

ipektuzcuoglu

İpek Tuzcuoğlu: “Neonlar değil yıldızlar ilgimi çekiyor”

İpek Tuzcuoğlu yeni sinema filmi ‘Ankara Yazı’yla seyirciyle buluşmak için gün sayıyor…

Akşam’dan Aysun Yıldız Güngör’ün röportajı…

Ankara Yazı adlı filmde başrolü canlandırıyorsunuz. Film, 6 Mayıs’ta vizyona giriyor. Ne hissediyorsunuz?

Bir tarlaya tohum ektik, sürdük suladık ve şimdi meyvelerini toplama zamanı. Biz oyuncular için galalar, prömiyerler heyecan vericidir. Ekip olarak emeğimizin karşılığını beyazperde de göreceğiz inşallah.

Filmde idam edilen bir çocuğun annesini canlandırdınız. Nasıl hissetiniz, o üzüntüyü yaşadınız mı?

Empati duygusu her oyuncuda olmalı. O duygunun kuvvetli olması, iyi gözlem yapıp araştırmak rol için önemli. Benim sistemim bu şekilde ilerler. Önce içselleştiriyorum, sonra zihnim ve kalbimin sesiyle yol almaya gayret ediyorum. Fiziksel hareketler de kendiliğinden gelişiyor. Her zaman rollerime böyle çalıştım. Tabii ki çok üzüldüm, etkilendim, yorulduğum sahneler çok oldu. Çaresiz bir kadın evladını kurtarmaya çalışıyor. Çok acı, adaletsizlikle karşı karşıya. Derin bir çaresizlik duygusu var, tabii umudunu hiçbir zaman yitirmiyor…

Çekimler bittikten sonra o psikoloji devam ediyor mu?

Daha çok çekim anında yaşıyorum o psikolojiyi. Genel yaşamıma yansımıyor. Aslında bu işi korkarak kabul ettim. “Eyvah! Nasıl olacak?” dedim. Çünkü yarı biyografik bir hikâyeyle, gerçek yaşanılmış bir öyküyü anlatıyoruz. Aile ile ilgili yapılmış belgesel ve röportajları seyredip okudum. Zeynep (Pehlivanoğlu) annenin yaşlılık halini ancak görebildim, gençlik hallerini görme şansım olmadı. Yaşamış bir insanı tekrar canlandırmak, biraz ürkütücü ve ayrı bir sorumluluk.