Ana sayfa Foto Galeri Kayıplara karışan Gürgen Öz, yeni bir rolle ortaya çıktı

Kayıplara karışan Gürgen Öz, yeni bir rolle ortaya çıktı

tarafından ker_def

gurgen-oz-09032011-2

Gürgen Öz kimdir?

Gürgen Öz (d. 10 Mayıs 1978, Zonguldak), Türk oyuncu.

10 Mayıs 1978’de Zonguldak’ta doğdu. Mühendis baba ve tarih öğretmeni annesi İstanbul’da üniversitedeyken tanışmış. Babasının görevi nedeniyle evlendikten sonra Zonguldak’a yerleşmişlerdir.

Ablası Yaprak ve Gürgen, ortaokul ile liseyi TED Zonguldak Koleji’nde okuduktan sonra üniversite için İstanbul’a yerleşmişlerdir. Gürgen İstanbul Üniversitesi Sanat Tarhi bölümünde bir yıl eğitim gördükten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, oyunculuk ana sanat dalı giriş sınavlarına girdi ve kazandı.

Okulda Prof. Zeliha Berksoy ve Müşfik Kenter başta olmak üzere birçok önemli hocanın öğrenciliğini yaptı. Konservatuvardayken yazdığı “Alman Satrancı” adlı oyunu kısa filme çekildi.

Okul sonrası “Bakırköy Belediye Tiyatroları” ve “Devlet Tiyatroları”nda görev aldı. BBT’de, Yaşar Kemal’in yazdığı, Müşfik Kenter’in yönettiği, görev aldığı son oyun olan “Teneke”de başrolü üstlendi.

2001 yılında mezun olduktan sonra aynı bölümde tiyatro rejisi mastırına başladı. Prof.Zeliha Berksoy’la beraber, Bertolt Brecht’in “Üç Kuruşluk Opera” adlı eserini bölüm oyunu olarak sahneye koydu. Konservatuvarda iki yıl asistan hocalık yaptı. Bu sırada okul arkadaşlarının tiyatro grubuyla yurt dışında birçok festivale katıldı. Yurt içinde de birçok festival dışında 14.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ne katıldı.

Çeşitli ufak rollerin ardından Tv ve Sinema kariyerine başladı.2005 yılında gece yarısı showu olarak başlayıp 2007 yazında sona eren, “Televizyon Makinası” programında Murat Akkoyunlu ile birlikte Türk televizyonlarında ilk kez: Canlı yayın Doğaçlama Performanslarını gerçekleştirdi.

2008 yılında çarpık kentleşme üstüne “Neden Böyle” isimli bir kısa belgesel çeken ve birçok konsept kitapta öyküleriyle yer alan sanatçının 2013 yılında ilk ikitabı “Nevrotik” okuyucuyla buluşmuştur.