Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kırgın Çiçekler’de canlandırdığı karaktere gıcık oluyor

Kırgın Çiçekler’de canlandırdığı karaktere gıcık oluyor

tarafından ker_def

birgen-ergin

ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM

‘Banu’nun yaptıklarını bir kadın olarak nasıl açıklarsınız?
Kendimden uzak bir karakteri canlandırıyorum ama bir yandan da onu anlamaya çalışıyorum. Onu suçlayamıyorum ama dediğim gibi benden çok uzak.

Bir annenin çocuğunu bırakıp gitmesinin haklı sebebi olabilir mi?
‘Banu’ evli olmadığı bir adamdan hamile kalmış, kendisi çocuğu çok istemiş ama sevdiği adam istememiş. Evlilik dışı bir çocuğu toplumun kabul etmesi de zor; o yüzden destek görmüyor. Bir yere kadar cesur davranıp sonra paniğe kapılıyor. Yetimhanede teyzesi olduğu için ona güveniyor. Onu güç gibi görüp çocuğunu bırakmak zorunda kalıyor. Haklı bir yanı olmayabilir ama bazen yaşadıkları, insanları farklı yönlere sürükleyebiliyor.

bana kızan çok

Dizide yaşadığınız durumun örneklerine şahit oluyoruz. Size izleyiciden geri dönüş nasıl oluyor?
Birebir aynı şeyi yaşayanlardan olmadı ama insanlar yorumlar yapıyor. Son 3-4 yıldır hep iyi karakterleri oynuyordum. Bu kez kötü bir karakteri canlandırıyorum. Bazen yaptığımızın rol olduğunu unutup beni ‘Banu’ zannedenler oluyor. Sokakta karşılaştığım insanlar, ‘Seni öpmeyeceğim; senden nefret ediyorum’ diyebiliyor.

Senaryoyu elinize aldığınızda ne hissediyorsunuz?
Gidişatta neler olabileceğini kestirebiliyorum. ‘Banu’, kızına karşı vicdanlı davrandığında çok seviniyorum. Ama başka insanlara kötülük yapmaya başlaması tabii ki hoş bir durum değil. Bazen yönetmenime ‘Banu’ya çok sinir olduğumu söylüyorum. İzleyicinin de bana ‘Banu’ymuşum gibi davrandığı oluyor. Ama ‘Banu’ canlandırması keyifli, renkli bir karakter.

Konservatuvardan sonra Londra’ya yerleşmeye karar vermişsiniz.
Çocuk yaşta oyuncu olmaya karar verdim. İlkokulda panik ve heyecanlı bir çocuktum. Konservatuvardan sonra Londra’ya taşındım. Fiziksel tiyatroyla ilgili bir şeyler yaptım. Bir evlilik ve boşanma dönemim oldu. İşletme ve sanat işletmesiyle ilgili çalıştım. Sosyal sorumluluk projelerine katıldım. Bir organizasyon komitesine girerek mülteciler ve göçmenler için bir yoga projesi taslağı sundum ve uygulamaya başladım. Sanat işletmesinde de farklı sanatçılarla tanışma fırsatım oldu.