Ana sayfa Foto Galeri Kördüğüm’de rol alan Rojda Demirer’in minyon olma avantajı

Kördüğüm’de rol alan Rojda Demirer’in minyon olma avantajı

tarafından ker_def

rojdademirer2

MİNYON OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUM

◊ Hayranlarınız sizi sokakta görünce nasıl tepki veriyor?
– Günlük hayatımda az makyajlı ve rahatımdır. Ufak tefek olduğum için, beni çok minik ve genç görüyorlar. Ekran bizi olduğumuzdan çok daha iri gösteriyor bu bir gerçek. Bu yüzden sıklıkla duyduğum cümle “Aa siz ne kadar minyonmuşsunuz” oluyor
◊ Minyon bir kadın olmanın avantajlarını yaşıyor musunuz?
– 2012 yılında çektiğim “Alev Alev” dizisinde 20-21 yaşlarında Alev karakterini canlandırdım. Yapımcımız Türker İnanoğlu’na, “Emin misiniz, ben 32 yaşındayım” dediğimde bana “Kaç yaşında olduğun değil, kaç yaşında göründüğün beni ilgilendiriyor” demişti.
Minyon bir kadınım ve bunun avantajlarını yaşıyorum. 20’li yaşlarda genç kız rolleri için de teklif alıyorum, daha olgun anne rolleri için de… Sanırım geniş bir görüntü skalasına sahibim, bunun avantajlarını kullanıyorum.
◊ Uzun bir aradan sonra “Kördüğüm” dizisiyle ekrana döndünüz. Dizide canlandırdığınız Neslihan’la gerçek hayatta benzerlik var mı?
– Gerçek hayatta aşırı iddialı ya da katı kurallı olmayı sevmiyorum. Rahat ve hayatı akışına göre yaşamayı seviyorum. Neslihan’daki planlar, programlar ve erkek savaşı benlik değil. Ben de, aşkı daha çok derin yaşarım. Ama altını çizeyim, entrika kadını hiç değilim.
◊ Bugüne kadar sektörde en çok zorlandığınız dönem hangisiyle?
– Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda çalışırken bir yaz Anadolu turnesine çıkmıştık. Aynı anda da İstanbul’da “Tadımız Kaçmasın” dizisinde oynuyordum. Allah’tan turne bölgemiz Trakya’ydı. 20 gün boyunca her gün akşam 5’e kadar setteydim, sonra oyun oynayacağımız yer neresiyse 2-3 saatlik araba yolculukları, akşam oyun, gece İstanbul’a dönüş ve sabah tekrar set.
20 günlük süreç, benim sanırım sektörde en fazla yorulduğum zamanlardı. Gerçekten gençlikle, sektör aşkının verdiği güçle, robot gibi yaşadığım bir dönemdi.