Ana sayfa Kadın Haberleri Modaya ışık tutacak tasarım yarışması yapıldı

Modaya ışık tutacak tasarım yarışması yapıldı

tarafından ker_def

Sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı ve başarılı moda tasarımcılarını hayata kazandırmayı hedefleyen Vakko Esmod Moda Akademisi ile Kimtex işbirliği sonucu 2.kez hayata geçirilen “Vakko Esmod & Kimtex Tasarım Yarışması”nın jüri seçimi 15 Mart Salı günü Vakko Zorlu’da gerçekleşti.

Moda sektörünün geleceğine yön verecek yaratıcı ve başarılı moda tasarımcılarını hayata kazandırmak amacıyla Türkiye’nin en köklü moda markası Vakko ile100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren dünyanın en etkin moda okulu ESMOD işbirliğinde kurulan Vakko Esmod Moda Akademisi’nin yetenekli öğrencilerinin, Kimtex’in zengin kumaşları ile hazırladıkları tasarımlar bu yarışma ile gün ışığına çıktı.

Öğrencilerin hazırladıkları tasarımlar; Türkiye’nin moda konusunda yetkin isimleri Vakko Esmod Moda Akademisi Kurucusu Nadine Massoud Bernheim, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, TGSD üyesi Kimtex CEO’su Tanzer Gözek, ünlü moda tasarımcıları Atıl Kutoğlu ve Dilek Hanif’ten oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

” Vakko Esmod & Kimtex Tasarım Yarışması 2016″ finalinde; jüri tasarımlarını en çok beğendiğiVakko Esmod Moda Akademisi dört öğrenciyi belirledi. Birinci seçilen Sıla Varol, moda dünyasıyla daha yakın ilişkiler kurabilmesi ve moda endüstrisinde profesyonel bir kariyer yapabilmesi, için Paris’te her yıl düzenlenen Premiere Vision Fuarı’na katılmaya hak kazandı. İkinci Florentina Climinte, üçüncü Pelin Gündoğan ve dördüncü Simge Nizam’ın başarılarıysa para ödülüyle kutlandı.