Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix, Türkiye’deki ilk yerli dizi için anlaşma yaptı

Netflix, Türkiye’deki ilk yerli dizi için anlaşma yaptı

tarafından ker_def

‘İşimiz küresel hikâyeler anlatmak’
Netflix, Türkiye’deki ilk yerli yapımı için O3 Medya ile anlaştı. Çekilecek dizi Netflix’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde yayınlanacak

Dünyanın en büyük streaming platformlarından biri olan Netflix önceki gün düzenlediği lansman ile Türkiye’deki ilk yerli yapımı için düğmeye bastığını duyurdu. O3 Medya yapım şirketiyle çalışacak olan Netflix’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Halkla İlişkiler Yöneticisi Jai Dattani yerli yapımın 2018’de yayınlanacağını söyledi.

Türkiye’deki ilk yerli yapım için düğmeye bastığınızı açıkladınız.

Netflix’in Türkiye versiyonunu yayına aldığımızda Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu biliyorduk. Türkler teknolojiye çok çabuk uyum sağlıyor. Eğlence sektörüne de büyük ilgi gösteriyorlar. Üstelik çok iyi içerikler üretip bunları dünyaya ihraç ediyorlar. Türkiye’ye yatırım yapma kararını da bu nedenle aldık. Türkiye’ye girmemizden yedi ay sonra da Türkiye’deki ilk yerli yapımı duyurduk.

Ne zaman seyredebileceğiz?

Sanırım 2018’de. Biz içerik üreticilerimize sınırsız özgürlük veriyoruz. Hem hikaye konusunda hem de süre konusunda. Bu nedenle O3 Medya ne zaman ‘Şimdi oldu’ derse biz de diziyi o zaman yayınlayacağız.

Türk TV izleyicilerinin alışkanlıkları hakkında araştırma yaptınız mı?

Yerel hikâyeleri çok seviyorsunuz. Türkiye’ye üç kez geldim. Üçünde de sokakta yürüyen insanların diziler, filmler hakkında konuştuğuna şahit oldum. Bu kültürünüzün bir parçası. Bunu anlayabiliyoruz.

Türk dizileri Güney Amerika’da, Arap dünyasında, Kuzey Afrika’da çok popüler. İlk Türkçe yapımınız tüm ülkelerde yayınlanacak mı?

Tüm ülkelerde yayınlayacağız. Hem de aynı anda. Çünkü Netflix’in amacı size dünyanın her yerinden hikâyeler getirmek. ‘Narcos’ örneğine bakın. Hollandalı bir yapım şirketinin işi. Brezilyalı bir aktör, İspanyolca konuşan bir Kolombiyalı’yı canlandırıyor. Bunu İspanyolca konuşan ülkeler için üretmedik. Tüm dünya için ürettik. Şunu altını çizerek söylüyorum, Türkiye’deki ilk yerli yapım da sadece Türkler için değil, tüm dünya için. Bizim işimiz küresel hikâyeler anlatmak.