Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Okan Bayülgen, seçim şansı olsa kadın olmak isterdi!

Okan Bayülgen, seçim şansı olsa kadın olmak isterdi!

tarafından ker_def

1-halit-okan

Kendinizi bu kadar meşgul etmenizin altında ne yatıyor acaba?

Vicdan azabı olabilir. Çocukluktan kalma herhangi bir problem olabilir. Ama bu bir kariyer tutkusu değil, para tutkusu değil.

Çocukluktan kalma problem demişken… Kalbinizin iki adet olmadığını öğrendiğiniz an şoka girmişsiniz ya, onu sizden dinlemeyi çok istiyorum…

Evet, her organımızdan iki tane var sanıyordum. İlkokul birinci sınıftayım üstelik yatılı okuyorum. Kalbimizin bir tane olduğunu anlayınca “Eyvah! Bundan bir tane varsa ve bozulursa biz ne yaparız? Bu kadar insan tek kalple ne yapacak? Bir tanecik kalple yaşlanır mı?” diye telaşa düşüp saçmalamaya başlamıştım. Şimdi kızım da böyle. Hayatta hiç tahmin edemeyeceğim detaylarla o kadar çok alakadar oluyor ki. Demek ki bizde böyle bir durum var.

Panik bozukluğunuz o zamanlar mı başladı?

Panik atağımı tedaviyle hallettim. Şimdi böyle bir derdim yok. Hepimizin başına geliyor. (Bende de var lanet olası diye söze girince) Panik atağınıza küfretmeyin. Hayal kuran ve yaratıcı işler yapan insanlarda var. Kadınlarda daha sıklıkla görülmesinin nedeni de hayalci olmaları. Kurguya meraklı olmaları bir şekilde ufkunun genişliğini de ifade ediyor. Günlük hayatın ıvır zıvırıyla ilgiliyseniz mesela iş yerinizdeki arkadaşınızın ayağını kaydırıp onun yerine geçmek gibi derdiniz varsa, falan çantayı alıp mutlu oluyorsanız böyle dertleriniz olmuyor. Ama roman yazan adam da modern dünyanın baskılamasıyla panik atak olmayacak da ne olacak! Adam bir kere hayalci, ne yapsın.