Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Onur Saylak, 2,5 ay Tuba Büyüküstün’den uzak kaldı!

Onur Saylak, 2,5 ay Tuba Büyüküstün’den uzak kaldı!

tarafından ker_def

onur-saylak

ARAM OLABİLMEK İÇİN ZAYIFLAMAM GEREKİYORDU

Dönem filmlerinin üstlenmesi gereken sorumluluklar neler sizce?
– Özellikle o dönemin mekânlarını bulmak ya da uygulamak oldukça zor ve pahalı. Bu yüzden İstanbul çekimlerini Gürcistan-Batum’da gerçekleştirdik. Çünkü Batum’da mimari yapıyı oldukça iyi korumuşlar. Sanat yönetmenimiz Gamze Kuş titizlikle çalıştı ve tüm detayları yaratıcı bir şekilde uyguladı. Oldukça kısıtlı bir bütçeyle film için büyüleyici bir atmosfer kurdu. Görüntü yönetmenimiz Andreas Sinanos ise büyücü gibiydi. Çalışma disiplini ve görüntü yönetimine hâkimiyeti olağanüstü. Işık şefimiz Engin Altıntaş hem dağların fiziki koşullarına hem de çekim planlarının zorluklarına karşı başarılı bir savaş verdi. Bir dönem filminde böyle bir ekiple çalışmak, bizim için büyük şanstı.
Aram karakteri, ciddi bir psikolojik buhranın eşiğine geliyor. Onu daha iyi anlamak için nasıl bir hazırlık yaptınız?
– Özcan’la birlikte, Aram karakteri için yaklaşık dört ay boyunca hazırlık yaptık. Çeşitli okumaların yanı sıra dönemin ruhunu anlamak üzerine belgeseller ve fotoğraflar inceledik. Her sabah Yoğurtçu Parkı’nda koşuya çıkıyorduk. Sahneler üzerine uzun sohbetler yaptık bu koşularda. Bir de zayıflamam gerekiyordu tabii (gülüyor)…
Filmin çekimlerinde şahsi olarak sizi en çok ne zorladı?
– Yaklaşık 2,5 ay boyunca kızlarımı ve eşimi görememek beni zorladı. Özellikle eşime buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim. Tüm bu hazırlık ve çekim döneminde beni çok destekledi, sabretti.