Ana sayfa Dizi Haberleri Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor!

Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor!

tarafından zk zk

Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor! 10

Televizyongazetesi/Analiz

Show TV’de yayınlanan Kalp Atışı dizisinde sert, başarılı ve tavizsiz cerrah Eylül’ü oynayan Öykü Karayel, bedeni küçük ama kalbi büyük güçlü bir kadını oynuyor. Daha önce Kuzey Güney dizisi ile çok konuşulan Öykü Karayel, Kalp Atışı dizisiyle yeniden ekranların konuşulan isimleri arasına girdi bile.

Bunda Öykü Karayel’in oynadığı Eylül karakterinin, ekranda pek çok dizide ezilen kadın karakterlerinin yanında, sağlam duruşu ve erkekler karşısında güçlü durmasının da büyük payı var. Toplumsal hayatımızdaki hikayelerden çıkan ezilen kadın karakterlerinin yoğun olarak dizilere yansıtıldığı bir süreçte, yaşadığı her zorluğa göğüs gerip, okuyup, çalışıp başarılı ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın figürü olması, Eylül’ün daha çok sevilmesini sağlıyor.

Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor! 11

Öykü Karayel de Eylül karakterini gerçekten bakışlarıyla, duruşuyla güzel yansıtıyor. Yaz ekranına başka bir soluk getiren dizide, Eylül’ün hem işine olan sevgisini ve saygısını hem de özel hayatındaki duruşunu ekran başındaki izleyici de beğeniyor. Öykü Karayel’i, Kuzey Güney dizisinde izleyen ve hayranlık besleyen bir kitle vardı. Şimdi bu kitle ikiye katlandı. Bir süredir ekranlardan uzak olan Öykü Karayel, Kalp Atışı ile iyi bir dönüş yapmış oldu.

Eylül’ün dövüş sporlarına olan merakı, ufak tefek boyuna rağmen sorun çıkaranları bir kaç hareketle devirmesi de ekran başında onu izleyen kadınlar için ilgi çekici hale getiriyor Eylül’ü. Pek çok kadının içinden geçeni yaparken ekran başındaki kadınlar bir ‘oooh’ çekiyor o sahnelerde. Şiddet her ne kadar hayatta da ekranda da hoş durmuyor da olsa, hayatın gerçeği içinde, kadının kendini koruması ve gerektiğinde teknik kullanarak saldırganı etkisiz hale getirmesi Eylül’e ‘aferin’ dedirtiyor diziyi izlerken.

Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor! 12

İdealist bir doktor, gerektiğinde sokakta ani müdahalede bulunacak kadar gözü kara ve mesleğine aşkla bağlı, ailesinin sahip çıkmaması ve zor koşullarda olmasına rağmen ne yapıp edip doktor olmayı başaran Eylül, aşk karşısında da dik durmaya çabalıyor ama Ali Asaf’ın derin aşkı, komplimanları karşısında kalbinin sertliği de gittikçe kırılıyor.

Öykü Karayel, yine yaptı yapacağını! Eylül diğerlerine hiç benzemiyor! 13

Dizinin her bölümünde gerçek hayatın içinden gelen farklı hikayeler, hastalar, acil durumlar da diziye önemli bir ivme katıyor. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde bir sahnede hemşirelerin ruj sürüp dedikodu yaptıkları sahne dikkat çekse ve sağlıkçılar tarafından sertçe eleştirilmiş olsa da dizi Ali Asaf ve Eylül’ün atışmaları, her bölüm farklı konularla dolu olması, hastanedeki diğer doktorlar ve asistanların kendi hikayelerinin de konuya dahil olmasıyla ekranın beğenilen ve izlenen bir yapımı haline geldi.