Ana sayfa Foto Galeri Selçuk Yöntem’in Milyonluk Resim’deki imajı beğenilmedi

Selçuk Yöntem’in Milyonluk Resim’deki imajı beğenilmedi

tarafından ker_def

Selçuk Yöntem'in Milyonluk Resim'deki imajı beğenilmedi 7

‘3 KUŞAK 1 CEVAP’ NESİLLERİ BULUŞTURUYOR

İrfan Kangı’nın sunumuyla ATV ekranından izleyicisini bulan yarışmanın öne çıkan ayrıntısı, aile boyu bir iş olması!

Dörder kişilik iki aileyi karşı karşıya getiren yarışmada ekipler, cümbür cemaat… Duruma göre büyükanne-büyükbaba, anne ve baba ile çocuktan oluşmakta. Her yarışmacıya kendi kuşağının aşina olmadığı konulardan sorulan sorulara yanlış cevap verme durumunda ödül karşı takıma gitmekte. Buradaki püf noktası, üç kuşağın doğru cevabı bulmak için yaptığı işbirliği!

Yani yaş farkı gözetmeksizin ve büyüklük taslamadan herkes bir diğerinin açığını kapatabiliyor. Bu özellik de yarışmayı salt bilgi-ödül işi olmaktan çıkartıp, kuşaklar arasında nasıl iletişim kurulabileceğini gösteren bir eğlenceliğe dönüştürüyor. Ayrıca ünlü isimlerin de sorular sorarak renk kattığı bu formattan, soruların cevabının kim tarafından bilineceği üstüne gerçekleştirilen fikir jimnastiğinden toplumsal örnekleme yapmak da mümkün.

SONUÇTA; Eski dizilerin dönüp dönüp önümüze geldiği, yeni yapımların tekrarlarının bezginlik verme derecesinde izlettirildiği yaz ekranında hem bilgi dağarcığımızı harekete geçirmek hem de dizilerin monotonluğundan kurtulmak için yarışma programları denenmesi gereken seçenekler.

Hâlihazırda hoşuma giden iki yarışmayı paylaştım sizlerle. Birisi daha bireysel takılmakta… Diğeri tam bir aile dayanışması sergilemekte. Ben, ‘Bu yarışmalar kaçmaz’ diyorum. Takdiri size kalmış.

Anibal GÜLEROĞLU / Milliyet Blog