Ana sayfa Kadın Haberleri Serra Yılmaz, İtalya’da ‘Komedi Kraliçesi’ oldu

Serra Yılmaz, İtalya’da ‘Komedi Kraliçesi’ oldu

tarafından zk zk

Pek çok dizi ve sinema filminde, tiyatro oyunlarında rol alan Serra Yılmaz’a ödül İtalya’nın prestijli film festivallerinden MIX Milano Festivali’nden geldi.

Özellikle son yıllarda Ferzan Özpetek’in sinema filmlerinde yer almasıyla da çok gündeme gelen Serra Yılmaz, Türk sinemasını ve tiyatrosunu İtalya’da da temsil ediyor. Bu yıl festivalde ‘Komedi Kraliçesi’ ödülüne layık görülen Yılmaz, Sözcü’de yer alan habere göre, ödülünü İtalyan televizyonundaki MasterChef programında birlikte yarıştığı ünlü astrolog Antonio Capitani’nin elinden aldı.

Serra Yılmaz, törende yaptığı konuşmada komediye artık daha çok ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak “Çünkü dünyamız her geçen gün biraz daha sıkıntılı bir hale geliyor, kararıyor. O nedenle bütün bu mücadele içinde bence bizi aydınlatan anlar ancak mizahla ortaya çıkıyor. Mizah, gökkuşağının tüm renklerini kucaklar ve farklı cinsel kimliklerin kendilerini özgürce ifade edebilmeleriyle zenginleşir. Bugünlerde Çeçenistan gibi dünyanın değişik noktalarında yaşanan LGBTİ hakları ihlalleri de son derece kaygı verici bir boyuta ulaştı. Biz sanatçılar eserlerimizle ve mizahımızla bu baskıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.