Ana sayfa Foto Galeri Simge Sağın, şöhreti geç mi buldu?

Simge Sağın, şöhreti geç mi buldu?

tarafından ker_def

simgesagin2

Mesleğiniz gereği gece hayatının içindesiniz. Bu sizi yormuyor mu?
Gece hayatı var ve altı gece konser verirseniz, aslında hiçbir gece uyuyamamış oluyorsunuz. Bir noktadan sonra yorgunluğa, uykusuzluğa, yollara vücudunuz alışıyor. Uzun yıllar kamyon şoförü gibi çok yolculuk yaptım. O sistemin içine girdikten sonra aslında çok etkilemiyor beni.

Müzik sektörüne profesyonel anlamda girdiğinizde çok önemli insanlarla çalıştınız. Bu gücü, bu bağlantıyı nasıl edindiniz?
2011 yılında yaptığım ‘Yeni Çıktı’ isimli projemde maalesef başarılı olamamıştım. Yapım şirketin, prodüktörün, aranjörün, söz yazarın, bestecin, menajerin gibi kişiler aslında bir zincir ve bu ilişkilerin hepsini 10 yıl içinde örmüştüm ama onlara yaklaşamıyordum. Çünkü onlar çok profesyonellerdi, bense çok amatördüm ama bir sabah uyandım ‘Prodüktör olup kendi projemi, kendim yapacağım’ dedim. Bu iş aslında çok kolay bir iş ama çok zor gibi görünüyor. Ozan Bayraşa’yla beraber prodüktörlük yapabilir miyiz diye düşündük. Prodüktör olmaya karar verdikten sonra hayal ettiğim yönetmenle çalıştım, istediğim fotoğrafçıya poz verdim. Bunlara gücüm yetmese bile; bunları düşünüp kendim kurguladım. Hatta bankadan kredi çektim ve hâlâ ödüyorum. Benim için çok gurur verici, çünkü durumum yoktu. Hatta klip yönetmenim Nihat Odabaşı da “Aferin sana; bak kendi kaderini kendin çizdin. İstediğini adamla çalışıyorsun ve bunu sen kurguladın” dedi. O yüzden böyle zor yollardan da geçtim ama imkansızın olmadığını gördüm.