Ana sayfa Foto Galeri Simge Sağın’ın hayatında tek bir idolü var!

Simge Sağın’ın hayatında tek bir idolü var!

tarafından ker_def

simgesagin2

Simge Sağın: “Tek idolüm babam”

Son yılların en başarılı kadın vokallerinden biri olan Simge Sağın , GZone dergisi için içten bir söyleşi gerçekleştirdi.

GZone’dan Mert Bell’in röportajı…

Müzisyen bir ailede büyümüşsün. Çocukken müzikte idollerin kimlerdi?

Tek bir idolüm vardı, o da babamdı. Evde müzik sesi eksik olmazdı. Hayran hayran onu dinlerdim.

Müzikle ilk buluşman nasıl oldu, kendine müzikten bir kariyer yapmaya nasıl karar verdin?

Dediğim gibi babam müzisyendi. Çocukluğumda çok büyük hayranlık ve sevgi ile müzikle tanıştım ve küçüklüğümden beri evde müzik sesi hiç eksik olmadı. Taa o zaman müzik ile uğraşmaya karar verdim. İlerleyen yıllarda da İ.T.Ü. Devlet Konservatuvarı’nı kazandım. Müziğe olan tutkum işim oldu. Büyük bir aşk benim için!

Albüm yapma aşamasına kadar neler yaşadın?

Bu alanda mutlu olduğumu fark ettiğim andan itibaren okulunu okuyacağıma karar vermiştim. Zaten babam da ”Bu işi yapmak istiyorsan, okulunu okumalısın.’ diyerek bana destek oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdim ve bir yandan okurken, diğer yandan aktif olarak iş hayatına başladım. Bir çok isme uzun yıllar vokalistlik yaptım, biliyorsunuz. Zamanının geldiğini hissettiğim anda da ilk albümümü yayımladım.

“Yeni Çıktı” albümü çok iyi şarkılarla dolu olmasına rağmen hak ettiği ilgiyi görmedi, bunu neye bağlıyorsun? O albümün ardından hevesin kırıldı mı?

Hevesim kırılmadı aksine daha da heveslendim diyebilirim. Evet, dediğiniz gibi albümdeki şarkılar çok iyiydi fakat bu bir ekip işi. Şarkılar ne kadar iyi olursa olsun bir işin başarıya ulaşabilmesi için aranjöründen basın danışmanına kadar tüm ekibin aynı ruhta, aynı frekansta olması gerekiyor. “Yeni Çıktı” benim için büyük bir adımdı diyebilirim.

“İçim dışım birdir. Beni dışarıdan nasıl görüyorsanız, içeride de öyleyim aslında…”

Özellikle son 2 yıldır şarkılarınla gündemde sıkça yer almana rağmen senin kişiliğin hakkında çok şey bilmiyoruz. Kendine saklı bir insan mısın?

İçim dışım birdir. Beni dışarıdan nasıl görüyorsanız, içeride de öyleyim aslında. Kendime saklı değilim, tam tersi sosyal ve dışa dönük bir insanım. Arkadaşlarımla, sevdiklerimle ve ailemle vakit geçirmeye bayılıyorum. Bir dakika bile boş durmayı sevmiyorum. Hayatımda dürüstlüğe çok önem veririm.