Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV’de Meryem Uzerli ve Beren Saat heyecanı yaşanıyor

Star TV’de Meryem Uzerli ve Beren Saat heyecanı yaşanıyor

tarafından ker_def

omer-ozguner

‘Sürpriz yoksa işiniz zor’

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, “Seyircinin 2 – 3 sezonlu işlere tahammülü kalmadı. Sürpriziniz yoksa, işiniz zorlaşıyor” dedi

– Türkiye, MIPCOM Fuarı’na onur konuğu ülke olarak katıldı. Sadece diziler değil, Türk formatları da dünyada büyük ilgi görüyor. Türk televizyonculuğundaki gelişmeyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Bir yandan onur konuğu ülkeydik, gurur duyduk ama bir yandan da bir alarmın işareti verildi. Evet, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve ‘Paramparça’ gibi yapımlar arttıkça dünyadaki satışlar da artıyor. Ama bizdeki ürünler sadece iç pazara yönelirse ve yapımcılar işin en basitine kaçarsa bu bir tehlike.

Bu Türkiye’yi bir yere götürmez çünkü dünya sizin kaliteli işlerinizi istiyor. Bu yılki konferansların birinde bir temsilci, “Şili’den İstanbul’a gelen insan sayısında yüzde 70 artış olmuş” dedi. Sadece dizi satışı değil, turizme katkı da söz konusu. Ancak iyi ürünler, iyi işler zor yer ediniyor. Eskiye oranla satışlarda azalmalar var.