Ana sayfa Sinema Tuba Büyüküstün bu sefer eşi için oynadı

Tuba Büyüküstün bu sefer eşi için oynadı

tarafından ker_def

Sinema oyuncusu Onur Saylak ilk defa kısa film yönetmenliğiyle kamera arkasına geçti. Saylak ile tiyatro yönetmeni Doğu Akal’ın yönettiği, bir mülteci öyküsü olan kısa film ‘Orman’ın senaryosunda yazar Hakan Günday’ın da imzası var. Sonbahar’ filmindeki etkileyici oyunculuğuyla hafızalara kazınan, çeşitli TV dizilerinde rol alan Onur Saylak ile tiyatro yönetmeni Doğu Akal’ın ortak çalışması olan kısa metraj film ‘Orman’, bir mülteci öyküsü. Prömiyerini geçtiğimiz ağustosta New York’taki Newfilmmakers festivalinde yapan ‘Orman’ San Francisco (Festival of Globe) ve Adana’da (Altın Koza Film Festivali) da izleyiciyle buluştu.

Selim Bayraktar, Muhammed Uzuner, Tuba Büyüküstün, Mustafa Uğurlu ve Mavi Mercan’ın rol aldığı filmin senaryosunda üç imza var: Onur Saylak, Doğu Akal ve son romanı ‘Daha’da mülteci meselesini çarpıcı bir şekilde ele almış olan yazar Hakan Günday…
Prömiyerini geçtiğimiz ağustosta New York’taki Newfilmmakers festivalinde yapan ‘Orman’ San Francisco (Festival of Globe) ve Adana’da (Altın Koza Film Festivali) da izleyiciyle buluştu. Görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran’ın üstlendiği ‘Orman’, Suriyeli bir zorunlu göçmenin İstanbul’daki bir gününü anlatıyor.

‘Orman’ın yolculuğu Avustralya, Mısır, Kanada, Abu Dabi, İtalya, ABD, Tunus, BAE ve Fransa’daki çeşitli festivallerde devam ediyor. Bu hafta Avustralya’daki Dungog Film Festivali’nde gösterilmekte olan film ayrıca 6-14 Kasım’da Boston’da gerçekleşecek Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda yarışacak. ‘Orman’ 9 Aralık’ta ise Strasbourg’ta gösterime girecek.
SURİYELİ OMAR’IN BİR GÜNÜ…
‘Orman,’ ‘hiçliğin ormanı’ megakent İstanbul’un göbeğinde Suriye’deki savaştan kaçan Omar ve iki kızının yaşam mücadelesini getiriyor önümüze… Hayatta kalabilmek için her yolu deneyen Omar’ın yolu bir gün kendi güvenli surlarının içinde konforlu bir hayat yaşan Zeynep ve Dündar ile garip bir şekilde kesişir…/Habertürk