Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Twitter fenomeni Fuat Avni aranıyor ama bulunamıyor!

Twitter fenomeni Fuat Avni aranıyor ama bulunamıyor!

tarafından ker_def

TİB’den açıklama: ‘Fuat Avni’yi bulamıyoruz!’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç, internet fenomeni Fuat Avni hakkında konuştu.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç, 17/25 Aralık süreci ve sonrasında attığı tweetlerle fenomen olan Fuat Avni’yle ilgili olarak “Fuat Avni’nin hesabının filtrelenmesi teknik olarak mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. Fuat Avni kendini saklayabiliyor. Bu özelliği var, engellememiz mümkün olmuyor” dedi.

MHP Adana milletvekili Mevlut Karakaya Başkan Ahmet Kılıç’a ‘’Fuat Avni kim, hakikaten bulunamıyor mu, ulaşılamıyor mu?” diye sordu. Kılıç da şunları söyledi:

”Fuat Avni’nin hesabı bir URL’ye, yani bir adrese tekabül ediyor, o adresin teknik olarak bizdeki erişim sağlayıcılar, Türkcell, Avea, Telekom vesaire tarafından filtrelenmesi mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. İnternette HD ve HD-S tipi yayın var. HD-S yayın, kriptolu bir şekilde gidiyor ve filtre cihazı onu okuyup filtre edemiyor. Dolayısıyla, bir erişim engelleme kararı alınmış olsa dahi, doğrudan o hesabı erişim sağlayıcılar engelleyemiyor. Tek seçenek Twitter’a bildirimde bulunuyoruz. Twitter bunu çıkarıyor, bazen de çıkarmıyor. Epeyce çıkarmadığı var. Politikalarından falan bahsediyorlar. Bunların yurt içinde yetkilisi de yok. Zorlayacak uygulama yapılamıyor. İnternette, yasa dışı içeriklerle mücadele, kişilere, faillere ulaşma konusunda, teknik olarak kişinin kendini saklayabilme özelliği bulunduğu için bunları gerçekleştirmek mümkün olmuyor.”