Ana sayfa Dizi Haberleri Ushan Çakır, Kara Yazı dizisindeki karakterini anlattı

Ushan Çakır, Kara Yazı dizisindeki karakterini anlattı

tarafından ker_def

KARA YAZI/KANAL D

– Nasıl bir karakterle karşımıza çıkacaksınız?

Mehmet, vicdanlı ve adalet duygusu gelişmiş bir adam. Ancak etrafındaki insanlar ve içine çekildiği durumlar arasında sıkışması oyuncu olarak diş kaşıyıcı diyebilirim.

– Mehmet’e benzeyen yanlarınız var mı?

Banka hesaplarımızdaki MEB-lağın oldukça farklı olduğu çok açık (gülüyor). Aslında enteresan oldu; karakter analizi geldiğinde yiyip içtiğinden, dinlediği müziğe hatta kıyafet seçimlerine kadar benzediğimizi gördüm. Hatta sete gel- diğim bir gün, ekip hazır olduğumu sanmış. Halbuki üzerimdekiler kendi kıyafetlerimdi. Bunun dışında da dünyaya bakışı ve iyi bir insan olmak için gösterdiği gayrette de buluşu- yoruz. Ama aile yapısı ve geçmişi, hayatta kat ettiği yol ya da fedakârlıkları benden tamamen farklı.

– Sizin babanızla ilişkiniz nasıldır?

Oğuz Karahan’la uzaktan yakından ilgisi yok çok şükür babamın. Babam bilgili ve sevgi dolu bir adamdır, güç ve parayla ilişkisi hayatındaki öncelikler listesinde en alt sıradadır. Ablamla beni sosyal demokrat, eşitlikçi, adaletli, vefalı ve barışçıl olmayı aşılayarak yetiştirdi. Bu yüzden günümüzün paraya tapan, iki güne de yıllardır savunduğu görüşten çark eden, yeni neslini anlamak mümkün değil. Güç ve para dengesinin yıllardır nasıl değiştiğini ve bunun tabiattan insan hayatına, kültürden eğitime kadar nasıl zarar verdiğini; her alanda nasıl acımasız bir nesil açığa çıkardığını görüyoruz. Kısaca bu ve bunun gibi fikirlerle dünya görüşümüzün de aynı olmasından dolayı iyi anlaşırız babamla. Aramızda anlaşmazlık olan bir gün hatırlamam.