Ana sayfa Dizi Haberleri Yüksek Sosyete dizisi büyük iş yapacağı benziyor

Yüksek Sosyete dizisi büyük iş yapacağı benziyor

tarafından ker_def

yukseksosyete1

2. bölümde sanki mekân darlığı varmış gibi, olayların yüzde 80’i markette geçti. Biraz daha mekân ve karakter çeşitliliği aradı gözlerim ama konu akıcı aktığından pek sıkılmadım. En çok da Ece ile Mert’in sahneleri doldurdu bölümü. Ama Cansu’nun, zengin ve havalı birisi zannettiği Kerem’e karşı bazı ukala tavırları abartılıydı. Kimse, patronuna karşı öyle züppe filan demez. Gerçi, Cansu’nun maddi yönden bir sorunu olmadığı için Ece gibi işini kaybetme korkusu yaşamıyor ama (son sahnede kaybetti ya gerçi…) yine de patronu konumundaki birisiyle öyle konuşması abartı bir sahne. Kerem’in de tepki vermemesi ve Cansu’nun bu dik başlı hallerinden etkilenmesi de hem abartı hem klişe…

Bazı sahnelerde de karakterlere hiç olmayacak replikler yazılmış. Mesela Mert’in babaannesi Bedia Hanım, o kadar iş yaşamının içindeyse eski pastanenin kapandığını da bilir, davetiye basılan matbaanın kapandığını da. Kadına 20 sene komada kalmış da, hayata dönünce değişikliklere şaşıran bir sahne yazmışlar. Ayrıca, bunları bilmek için de iş yaşamında olmaya da gerek yok. Küçük pastanelerin kapanıp yerine kocaman AVM ya da otellerin dikildiğini herkes biliyor. Gerçeklikten uzak bir sahne olmuş.

Yüksek Sosyete’nin ilk 2 bölümü böyleydi. İlk 2 bölümü ile aldığı başarılı reytinglerle kış sezonunda da ekrana olabileceğinin sinyalleri veriyor şimdiden… Başarılarının devamını dilerken, 3. Bölümün ardından görüşmek üzere diyerek bitirelim bu haftanın yorumunu.