Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zafer Algöz genç oyunculara önerilerde bulundu

Zafer Algöz genç oyunculara önerilerde bulundu

tarafından ker_def

‘Sahnenin perisi var, çarpar’
Zafer Algöz, genç oyunculara tavsiyelerde bulundu: “Yetenekli, çalışkan ve kendini eğiten biri olmak zorundasınız. Çünkü sahnenin perisi vardır, insanı çarpar”

Show TV’nin yeni dizisi ‘Bir Deli Sevda’da Faruk Gökdeniz karakterini canlandıran Zafer Algöz’le yeni dizisini, oyunculuk sektörünü ve Cem Yılmaz filmlerindeki performanslarını konuştuk.

‘Bir Deli Sevda’ kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

İki aile arasında geçen bir hikaye olduğunu öğrendim. Ailelerden birinin başında erkan can’ın olacağı söylendi, diğer aile reisi olarak da beni düşünmüşler. Erkan 42 yıllık arkadaşım, o yüzden kabul ettim.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Mücevher tasarımı yapan bir firmanın patronu Faruk Gökdeniz’i canlandırıyorum. Adanalı, dediğim dedik bir adam. Hırslı, gözü paradan başka bir şey görmeyen biri.

Dizide genç oyuncular var. Yeni nesilden birçok ismin çıkmasını nasıl görüyorsunuz?

Yeni yüzlerin olması elbette güzel. Ama amaçları bir an önce şöhret olmak ve para kazanmak olmamalı ve acele etmemeliler.

Hem dizi hem de sinema sektöründe her yıl belirli projelerde yer alıyorsunuz…

Dizidekiyle, sinema filmindeki yorgunluk aynı ölçüde olmuyor. Sinema belli bir zaman içinde çekiliyor. Ama dizi öyle değil. Maksimum altı günde bölümün bitmesi gerek. Zamana karşı koşturuyorsunuz.

Türkiye’de birçok gencin hayali oyunculuk. Sizce eğitim almadan kamera karşısına geçmeleri doğru mu?

Eskiden oyunculuk ve futbolculuk pek rağbet görme-yen mesleklerdi; şimdi öyle değil. Kamera önünde eğitim almadan ortalığa düşen de var. Ama bunu işi adamı gibi yapabilen oyuncu koçları da mevcut. Oyuncu kötü konuşuyorsa da sorun olmuyor. Profesyonel bir dublajcı bütün defoları kapatabiliyor. Oysa tiyatro çok zor. Yetenekli, çalışkan ve kendini eğiten biri olmak zorundasınız. Çünkü sahnenin perisi vardır, insanı çarpar.

Komedi dizileri çok iyi tepkiler alırken, ekranda fazla yer verilmiyor. Sizce sebebi nedir?

Sektörün farklı refleksleri var. Sinemada komedi filmleri daha çok talep görüyor ve gişede iyi hasılat elde ediyor. Çünkü bizim ülkemizde sinema eğlencelik bir sanat olarak değerlendiriliyor. Televizyonda farklı. Hangidizinin izleneceğine evin kadını karar veriyor.

‘Yavuz Tuğrul da Şener Şen’le çalışıyor’

Sürekli Cem Yılmaz’ın filmlerinde yer alıyorsunuz…

Cem Yılmaz’ın çalışmayı tercih ettiği hep aynı adamların mesleği zaten oyunculuk. Unutulmasın ki Ertem Eğilmez de hep aynı oyuncularla çalışıyordu, Yavuz Tuğrul da… Tuğrul, Şener Şen’le çalışıyor. Şen, yetenekli olmasaydı sadece arkadaşı diye filmlerde oynayabilir miydi? Barcelona yıllardır hep aynı adamlarla futbol oynuyor. Çünkü birbirini iyi tanıyan yetenekli insanların oluşumları her zaman başarılı olmak zorundadır.

‘Faturalar oyunculara kesiliyor’

Diziler kısa sürede bitiriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Televizyon kanallarının ve yapımcıların çözmesi gereken önemli bir sorun. Deneme-yanılma yöntemiyle dizi tercih etmek ve yayından kaldırmak çok yanlış. İşin manevi yükü ve faturası oyunculara kesiliyor.

Hem komedi hem dram projelerinde yer alıyorsunuz. Oyunculuktaki en geniş alana sahip olan sizce hangisi?

Ayrım yapmıyorum. Önemli olan senaryonun güzel olması. Senaryo kötüyse çok iyi oyuncular bile oynasa, o iş ölü doğmuş oluyor. Ama oyunculuk anlamında komedi beni daha çok etkiliyor.