Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zafer Algöz, pilot oldu! İşte ünlü oyununun bilinmeyen yönleri

Zafer Algöz, pilot oldu! İşte ünlü oyununun bilinmeyen yönleri

tarafından ker_def

zaferalgoz-ucak3

Zafer Algöz bilinmeyenleri anlattı

Gökyüzüne bu kez daha dikkatli bakın çünkü her an üstünüzden pır pır bir uçağın içinde Zafer Algöz geçebilir. Neden mi? Çünkü havada olmanın gerçek özgürlük olduğuna inanan ve pilot olmanın hayalini kuran bu adam, içinde saklı kalan yanını gün yüzüne çıkarıyor. Ünlü oyuncu Elele dergisine konuştu.

Hezarfen Havaalanı’nda buluştuğumuzda aklımızda sadece uçmak vardı. Keza çekim hikayemizin başrolündeki isim Zafer Algöz olunca kimse de bizden ayaklarımızın yere basmasını beklememeli değil mi?
Tiyatro oyunları başta olmak üzere rol aldığı komedi filmleri ve dizilerle kaleyi içten fetheden başarılı oyuncunun bugüne dek saklı kalan yanının ne olduğunu sorduğumuzda en büyük hayalinin pilot olmak olduğunu, en büyük tutkusunun da uçmak olduğunu öğrenmiştik.
Bu sözler ağzından çıktığı an hayalini bir günlüğüne de olsa gerçek kılmak ve karakterinin bilinmeyenlerini keşfetmek farz olmuştu.
Onun ruhunun gizli kalmış yanı, özgürlüğüne olan düşkünlüğüydü. “Uçmak çok güzel bir duygu benim için. Çocukluğumdan beri ne yükseklik ne de uçuş korkum oldu. Tam tersine bunlar hoşuma giden şeyler. Hedefim ise genelde erkek çocuklarının hayali olan savaş uçağı pilotu olmak değil yolcu uçağı pilotu olmaktı. O zamanki prosedüre göre de sivil havacılık yasası henüz Türkiye’de çıkmadığı için Türk Hava Yolları’nda pilot olmak istiyorsanız önce Hava Harp Okulu’na girmeniz gerekiyordu.
Ben de kendime bu hedefi koymuştum. Bir taraftan tiyatro ile ilgilenip öbür taraftan acaba nasıl havacı olurum, bunların hesabını yapıyordum. Pilot olmak benim için hayalden öte gerçek bir hedefti.”