Ana sayfa Sinema Zeynep Koçak’ın kariyeri bu filme bağlı

Zeynep Koçak’ın kariyeri bu filme bağlı

tarafından ker_def

KAYNAK:: MİLLİYET

‘Bu film kariyerimi belirleyecek’
‘Küçük Esnaf’ filmi vizyonda olan Zeynep Koçak, artık sinemada var olmak istiyor. Bu filmin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen oyuncu, “Gişesi kötü olursa üzülürüm” dedi

İbrahim Büyükak’la birlikte ‘Küçük Esnaf’ filminin senaryosunu yazıp, başrolünü oynayan Zeynep Koçak, iki yıllık aranın ardından sektöre geri döndü. Koçak, bu süreçte kariyerine yön vermek için kararlar aldığını anlattı.
Senaryo sürecinin ortaya çıkma hikayesi nedir?
İbrahim’le bir film yazalım diye başladık. Daha sonra konuyu bulduk. Ama İbrahim çok yoğun olduğu için senaryo iki yılı buldu. 30 yaş sendromu diye başlayıp, bir çilingir hikayesine dönüştü.
İki kişi yazmanın zorlukları neler?
‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ programında skeçleri İbrahim’le birlikte yazıyorduk. O yüzden birbirimizi iyi tanıyoruz. İki kişinin senaryo yazmasının avantajı, ufacık bir fikirden bile çok güzel şeyler çıkabilmesi.
Senaryo yazarken kendi rolünüz için torpil yaptınız mı?
Diğer Oyuncular ve kendi rollerimiz için böyle bir şey düşünmedik. Daha çok senaryo odaklı çalıştık.
Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Ezel isminde bir avukatı canlandırıyorum. Ezel’in en büyük özelliği çok numaracı biri. Her olayı kendine has çözme tarzı var. Sevimli ve komik olmasının yanı sıra aşırı derecede vicdanlı.
Avukat rolü için bir çalışma yaptınız mı?
BKM’ye girmeden önce avukatlık yaptım. Çevremde de çok avukat var. Onlardan tarz ve tavır olarak bir şeyler aldım. Yabancı olmadığım bir meslekti. O yüzden ekstra bir çalışma yapmadım.
Komedi filmlerinin kamera arkaları da komik olur. Sizin set nasıldı?
Çok eğlendik. Sete giderken sanki, arkadaşlarla buluşup muhabbet edip eğleniyoruz gibi hissediyordum. Çok huzurluydu. Filmde, her sahnenin içinde bir cinlik var.
Skeç yazdığınız için filmde her sahnede komik olaylar bekleniyor…
Her sahnenin kendi içinde cinliği var. Normalde seyirci karşısında oynamaya alışkın olduğumuz için, iki cümlede bir ‘seyirci gülmeli’ refleksi oluştu.
Senaryosunu yazdığınız filmin başrolünde oynamak nasıl bir his?
İlk gün çok heyecanlanmıştım. ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ bittikten sonra iki sene hiçbir şey yapmadım. Dolayısıyla hamlamış olabilirim korkusu vardı. Herkes yakın arkadaşım olduğu için ilk sahneyi çektikten sonra rahatladım.
Bu film kariyerinizin neresinde olur?
Çok büyük bir önemi var. Az çok kariyerimi belirleyecek bir film. İbrahim’le ikimiz sinemayla uğraşmak istiyoruz.
Gişesi kötü olursa, küslük olur mu?
Küstürmez ama üzülürüm. Nerede yanlış yaptık diye sorgularız. Ona göre yine yolumuza devam ederiz.
‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ bittikten sonra herkes farklı kulvarlara yöneldi. Siz kendinizi bu dönemde neden geri çektiniz?
Benim tercihimdi. Kendi yazdığım şeylerde oynamaya alışık olduğum için üretmem gerektiğini düşündüm. Her sene sinema filmi yazmak istediğim için oraya odaklandım.

‘Bilgisayar oyunu yazmaya başlıyorum’

Senaryo yazarken nelerden besleniyorsunuz?
Sürekli etrafı gözlemliyorum, yani bitmek bilmeyen bir süreç. Herkesin garip özelliği var. Abuk, sabuk huylarım olduğu için en çok kendimden besleniyorum.
Başka projeleriniz var mı?
Normalde kısa animasyon filmi yapmıştım. İkincisini çekmeyi düşünüyorum. Bir arkadaşımla bilgisayar oyunu yazmaya başlayacağız. Neredeyse bütün bilgisayar oyunlarını biliyorum. Oyunlara talep var ama senaryolarında boşluk var. Zaten senaryo yazma dışında hep oyun oynarım.
Aynaya baktığınız kendinizi güzel buluyor musunuz?
Kendimi çirkin bulmuyorum. Ama ‘benden iyisi yok’ diye de düşünmüyorum.