Ana sayfa Dizi Haberleri 100. bölüme doğru Kuruluş Osman dizisinde büyük değişim büyük sonuçlar doğurdu!

100. bölüme doğru Kuruluş Osman dizisinde büyük değişim büyük sonuçlar doğurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuruluş Osman isimli atv dizisinin 99. bölümü çarşamba akşamı yayınlandı ve böylelikle de dördüncü sezon başlamış oldu. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizide o kadar büyük değişimler yaşandı ki, izleyiciler yepyeni bir ortam ile karşılaşmış oldu… Dizinin dekorlarına ve aksesuarlarına yine büyük yatırım yapıldı. Çekim kalitesi yine çok başarılıydı ve yeni katılan oyuncularla birlikte hikayede de büyük değişimler yaşandı.

Devlet olma iddiası ile yola çıkan Osman Bey ve adamları, yine güçlü bir hikayeyi izleyicinin karşısına getirince, reytingler de patlama yaptı. Bu sezonun en iyi reyting oranlarından birisini elde eden Kuruluş Osman dizisinin dördüncü sezon başlangıcı tüm izleyici kategorilerinde çok iyi reytinglerle birincilikle gerçekleşti.

100. bölüme doğru Kuruluş Osman dizisinde büyük değişim büyük sonuçlar doğurdu! 9

Diziye 11 yeni oyuncu katıldı. Yepyeni karakterler ortaya çıktı ve yeni oyuncularla birlikte kadro çok daha iyi bir hale geldi. Yeni oyuncular; Hakan Yılmaz, Nihat Altınkaya, İpek Karapınar, Deniz Hamzaoğlu, Kaan Yalçın, Almila Uluer Atabeyoğlu, Miray Akay, Begüm Çağla Taşkın, Caner Nalbantoğlu, Talat Can Büyükaltay ve Noyan Üzer ile birlikte Kuruluş Osman dizisi dördüncü sezonda da ekrana damga vuracağını bir kez daha ispatladı.

Ayrıca dizinin sanat grubu da yaz döneminde çok yoğun bir çalışma ortaya koydu. 250 kişilik ekip Kuruluş Osman’ın dördüncü sezonda muhteşem bir performans ortaya koyması hedefiyle büyük emek sergiledi. 1300’lü yılların Roma mimarisine uygun bir arenanın inşa edilmesi ise yeni sezonun en büyük sürprizi oldu. Bu arenanın yanı sıra; Osman Bey Konağı, Marmara Hisarı, Yenişehir kenti ve Türk Beyi Obası ile birlikte dizinin çekim mekanlarında büyük çeşitlilik oluşturuldu.

100. bölüme doğru Kuruluş Osman dizisinde büyük değişim büyük sonuçlar doğurdu! 10

Bozdağ Film’in adeta hiçbir masraftan kaçınmadığı Kuruluş Osman dizisinin dördüncü sezon başlangıcı da çok iyi reytingler ile gerçekleşince bu emeklerin karşılığının izleyici de olduğu gerçeği bir kez daha anlaşıldı.

Dizinin teknolojiden yararlanarak oluşturulan animasyon sahneleri için de büyük emek verildi. Dizinin sahnelerine yansıyan dijital görüntüler için 50 kişilik bir animasyon ekibinin çalıştığını biliyor musunuz?

Üç ay süren bu çalışmalar titizlikle yürütüldü ve 1300’lü yıllarda İstanbul’un nasıl göründüğü ile ilgili ortaya çok etkileyici sahneler çıktı.

100. bölüme doğru Kuruluş Osman dizisinde büyük değişim büyük sonuçlar doğurdu! 11

Türk televizyonlarında ilk kez Kuruluş Osman’da dizisiyle yansıtılan bu görüntüler izleyenleri de büyüledi. Galata Kulesi, Ayasofya, Haliç ve Tarihi yarımada gibi İstanbul’un simgeleri dönemine uygun olarak yapıldı. Bu dijital görüntülerde ayrıca Arena, Saray, İmparatorluk, şehir merkezi, sokaklar ve evler gibi yapılar yer aldı.

Kuruluş Osman dizisi her yönü ile dördüncü sezona muhteşem başladı ve önümüzdeki haftalarda da heyecanla milyonları atv ekranına taşıyacak gibi gözüküyor.