Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ferhat Göçer, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz iddiasına açıklama getirdi!

Ferhat Göçer, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz iddiasına açıklama getirdi!

tarafından ker_def

Şarkıcı Ferhat Göçer, son albümü ‘Sabahattin Ali Şarkıları’nda usta şaire ait olmayan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” türküsünü de okudu haberleri ile gündeme gelmişti. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bilgin Güngör, Ferhat Göçer’in “Sabahattin Ali Şarkıları” albümündeki “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” türküsünün sözlerinin ünlü yazara ait olmadığını söylemişti. Güngör; “Sabahattin Ali’nin böyle bir şiiri yok. Göçer, albüm öncesinde repertuvar hazırlığı yaparken, sosyal medya efsaneleriyle yetinmiş, şairin şiir kitabını alıp teyit etmek zor gelmiş” demişti.

Ferhat Göçer iddialara Magazin Noteri canlı yayınında cevap verdi. Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın hazırladığı programa telefon ile bağlanan Ferhat Göçer, şu açıklamayı yaptı:

“Hocamızın yorumlarına saygı duyuyorum ama neden albüme aldığımızı açıklamak istiyorum. Biz hiçbir zaman bu şarkının Sebahattin Ali’ye ait olduğunu iddia etmedik. Şarkı ile ilgili iki rivayet var. Birisi Rizeli bir eşkıyanın Trabzon Valisine isyanı anlattığı yönünde. Diğeri; Sinop Cezaevi’nden ilk kez kaçabilen Sandıkçı Şükrü’nün firar hikayesine atfedilmiş olduğu ve Sabahattin Ali tarafından derlendiğine dair bir kanı var. Yıllarca Sabahattin Ali ile özdeşlemiş bir şarkıyı reddetmek mümkün değildi. Ancak inisiyatif kullanmak durumundaydık. Ben de o inisiyatifi alarak albümde yer almasına karar verdim. Ve Şiirin asla Sabahattin Ali’ye ait olduğunu söylemedik. Ama Sabahattin ile özdeşlemiş bir şarkıyı göz ardı da etmedik.”

KİM KİMDEN ÇALDI!

Ferhat Göçer, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz iddiasına açıklama getirdi! 7

Ünlü gazeteci Ali Eyüboğlu, Ferhat Göçer’in ‘Aldırma Gönül’ isimli oyunun afişi ile yazar Hakan Dilek’e ait afişlerin birebir aynı olduğunu fark etmiş ve sosyal medyasında “kim kimden çaldı” diyerek paylaşmıştı.

Magazin Noteri canlı yayınına bağlanan Ferhat Göçer iki afiş arasındaki benzerlik konusuna da şu sözler ile açıklık getirdi. “Bizim afişimiz iki yıl önce tasarlandı. Dilerseniz tarihleri ile detaylı çalışmaları size gönderebilirim. Ali Abinin paylaşımında diğer afişi gördüm. Zaten ikisi yakından incelendiğinde bile kimin kimden esinlendiğini anlamak mümkün. Benim afişin 2 yıllık geçmişi var, başka ne diyebilirim.”