Ana sayfa Sosyal Medya Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu!

Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup verilerine göre, bu hafta yerli dizilerle ilgili paylaşımlarda artış yaşandı. Bu da gösteriyor ki Covid-19 tedbirleri kapsamında başlayan tam kapanma süreci, evde kalmak zorunda olanların dizilere ilgisini artırdı.

Bu süreçte sosyal medya kullanıcıları bol bol dizi izledi, izlediği dizilerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Listede en çok ilgi çeken, reytingi düşük olmasına rağmen bazı dizilerin sosyal medyadaki paylaşımlarının bolluğu sayesinde listede yer alması oldu.

Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu! 1

Son zamanların en popüler dizisi hiç kuşkusuz Maraşlı. Her pazartesi akşamı ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan ve Alina Boz’la Burak Deniz’in başrollerini paylaştığı dizi 856.600 paylaşımla haftanın birincisi oldu. Bu başarıda en önemli rol hiç kuşkusuz Boz ve Deniz’in müthiş uyumu.

Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu! 2

Listenin ikinci sırasındaki dizi ise Sefirin Kızı. Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in başrollerini paylaştığı Star TV dizisi aslında aynı akşam yayınlandığı Maraşlı’nın rakibi. Büyük reytinglerle başlayan ancak bir süre sonra başlayan reyting kaybı dizinin eski başrol karakteri Nare’yi canlandıran Neslihan Atagül’ün hastalığı sebebiyle projeden ayrılması sonucu kaybı hızlanan Sefirin Kızı sosyal medyada farklı konuşuyor. Reytingleri düşük olsa da Sefirin Kızı 482.300 iletiyle ikinci sırada yer almayı başarıyor.

Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu! 3

Listenin üçüncüsü, reyting konusunda Sefirin Kızı’yla aynı kaderi paylaşan Doğduğun Ev Kaderindir. Star TV’de çarşamba akşamları ekrana gelen dizi İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi’nin de ayrılmasıyla reyting düşüşünü sürdürdü. Ama dizinin yeni ikilisi Demet Özdemir’in canlandırdığı Zeynep ve Engin Öztürk’ün canlandırdığı Barış karakterleri sayesinde Doğduğun Ev Kaderindir 200.700 iletiyle üçüncü oldu.

Ekranların parlayan yıldızı ise yeni dizi Kağıt Ev oldu. Nur Fettahoğlu ve Erdal Beşikçioğlu’nun rol aldığı Kağıt Ev, Star Tv’de pazartesi akşamları yayınlanıyor.

Sefirin Kızı, Doğduğun Ev Kaderindir sosyal medyada rakiplerini yere serdi! Parlayan yıldız Kağıt Ev oldu! 4

Dizinin hikayesinde, akademisyen bir baba ve avukat bir annenin, psikolojik rahatsızlığı olan kızı Cemre, yanlış anlaşılma sonucu genç bir üniversite öğrencisi olan İnci’yi öldürür ve devamında bir çok olay gelişir.

Psikolojik taraflarının yanı sıra kriminal, polisiye gibi, yerli dizilerde pek rastlanmayan detayları da içinde bulunduran dizi ile ilgili, yayınlandığı günden bu yana sosyal medyada 20 bini aşkın paylaşım yapıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, Erdal Beşikçioğlu ve Nur Fettahoğlu’nu ekranda gördüğü için sevincini belirtirken, yeni dizinin alışılmışın dışında bir yapım olduğuna dair yorumlar yapıldı. Kağıt Ev, ilk 10’da yer alamasa da hızlı bir giriş yaparak dikkatleri çekti.

Digilup’un verilerine göre geçtiğimiz hafta sosyal medyada en çok konuşulan diziler şunlar oldu:

1. Maraşlı
2. Sefirin Kızı
3. Doğduğun Ev Kaderindir
4. Mucize Doktor
5. Menajerimi Ara
6. Son Yaz
7. Masumiyet
8. Kardeşlerim
9. Teşkilat
10. Çukur