Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT yeni dizi için harika bir kadro kurdu!

TRT yeni dizi için harika bir kadro kurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin projeleri artık parmakla gösterilmeye başlandı. Geçen sezon başlayan TRT’nin dizi fırtınası hiç dinmeden devam ediyor. Sadece TRT1 için hazırlanan diziler değil, TRT’nin dijital kanalı için yapılan çalışmalar da öne çıkmaya başladı.

TRTO olarak isimlendirilen yeni dijital platformda çok başarılı ve farklı yapımların olması hedefleniyor. Bu noktada da yüksek bütçeli projelerin hazırlanması kimseyi şaşırtmıyor. TRT’nin yeni platform için en önemli dizisi olarak Mevlana öne çıktı.

Çekimleri Konya’da başlayan dizinin kadrosunda öyle ünlü isimler var ki, adeta göz kamaştırıyor. Timuçin Esen ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın son anda diziden ayrılmaları üzüntü kaynağı oldu. Ancak dizinin ekibi yoluna emin adımlarla devam ediyor.

TRT yeni dizi için harika bir kadro kurdu! 7

Konya’da kurulan platoda bir araya gelen oyuncu kadrosunda çok önemli isimler yer alıyor. Kadroda yer alan isimler şu şekilde:

Ahu Türkpençe , İlker Aksum, Ushan Çakır, Altan Gördüm, Kaan Yıldırım, Erdal Yıldız, Levent Can , Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Yusuf Çim , Mert Karabulut, Semra Dinçer, Baki Davrak , Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan, Can Nergis ve Haluk Piyes.

Görüldüğü üzere oldukça tecrübeli ve tanınmış isimlerin yer aldığı Mevlana’nın kadrosu çok geniş. Dizi için Kale Film tarafından uzun ve titiz bir ön çalışma yapıldı.

Şimdi ise çekim zamanı geldi ve ekip Konya’da buluşarak sahneleri çekmeye başladı.

Can Ulkay Mevlana dizisinin yönetmeni oldu. İtalyan görüntü yönetmeninin de destek verdiği dizi, ünül şair ve alim Mevlana Celaeddin-i Rumi’nin hayatını anlatacak.