Ana sayfa Sosyal Medya Hiç mi akıllanmayacaksınız! Sen Çal Kapımı nasıl bu fırsatı teper!

Hiç mi akıllanmayacaksınız! Sen Çal Kapımı nasıl bu fırsatı teper!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında Temmuz ayından bu yana izleyicilerle buluşmakta olan Sen Çal Kapımı dizisi, son 2-3 haftalık dönemde öyle ciddi bir izleyici kaybı yaşadı ki, bunu geri kazanması neredeyse imkansız… Romantik komedi dizilerinin dram yapımları karşısında çok zorlandığı biliniyordu. Ancak Sen Çal Kapımı da öyle kolay kolay yıkılmazdı…

Dizi 7’li reytinglerde 4’lü reytinglere doğru geriledi. Yani çok iyi giderken bir anda tökezledi… Sezonun ağır topları bir bir ekrana geldikçe en çok da Sen Çal Kapımı dizisinin hayranları farklı dizileri tercih etmeye yöneldi. Peki bunda diğer yapımların gücü kadar Sen Çal Kapımı’nın da suçu yok mu? Yani senaryo izleyicilerin istediği ve beklediği şekilde mi ilerliyor, yoksa diziyi uzatmak adına bir kısır döngü içine mi girildi?

Sen Çal Kapımı dizisinin reyting düşüşü sadece güçlü rakiplerle açıklanamaz. Sen Çal Kapımı dizisinde Serkan karakterinin 15. bölümde söylediği şu söz dikkat çekiyor: “Zor bir karardı. Ama gerekeni yaptım. Gerçeği bilmesindense benden nefret etsin daha iyi.”

Eda’nın annesinin ve babasının başına gelenlerde sorumluluk sahibi Serkan’ın anne ve babası… Ancak Serkan Bolat, bu gerçeği Eda ile paylaşıp birlikte hayatın her anını, her halini yaşama fırsatını teperek, ne kadar da bilindik bir Türk dizi mantığının içinde hareket ediyor. Yani karşısındaki insanın duyguları ile oynuyor, onu koruma bahanesi ile gerçekleri saklıyor ve kendine de ceza vererek bu konuyu hayatından çıkarmaya çabalıyor.

İşte bu bilindik sahneler de artık eskisi kadar izleyicileri cezbetmiyor… Ya şöyle olsaydı; Serkan, Eda’ya gidip her şeyi dosdoğru anlatsaydı. Yanında olduğunu göstermek için Eda’nın her tavrına katlansaydı. Sonunda da onun kalbini mücadele ederek, zamanla birçok farklı duyguyu bir arada yaşayarak kazansaydı.

Yani Sen Çal Kapımı dizisinde senaristler biraz da Türk dizi mantığının dışına çıksa, biraz da hayatın gerçeklerini göğüsleyerek güçlü kişilikler ortaya koysa, bu kadar büyük bir reyting kaybı da yaşanmaz.

Aslında büyük bir fırsatı da tepiyorlar. İzleyiciler sert ve güçlü sahneler bekliyor, her karakterin her durum ile yüzleşebildiği ama birbirlerine de hayatın her anını yaşayarak tutundukları olayları görmeyi daha çok istiyor.

Sen Çal Kapımı dizisinin 15. bölüm fragmanı aşağıda, yine bilindik bir Türk dizi senaryo mantığı ile karşılaşacaksınız.