Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’u zirveye Taner Ölmez çıkarttı, dizisinin ipini de yine o çekti!

Mucize Doktor’u zirveye Taner Ölmez çıkarttı, dizisinin ipini de yine o çekti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV ekranında ikinci sezonu devam eden Mucize Doktor dizisine veda zamanı geldi. Ali Vefa karakteri ile gönülleri fetheden Taner Ölmez, büyük bir emek vermiş ve hikayenin de bir efsaneye dönüşmesinde en büyük paya sahip olmuştu.

Mucize Doktor, unutulmayacak türde bir yapım oldu. Otizimli bir kişinin doktor olması ve yaşadıkları çerçevesinde toplumsal farkındalık da sağlayan Mucize Doktor dizisine veda zamanı yaklaştı. Birçok dizi hayranı devam edeceğini umut ediyordu ve gelen final haberi herkesi üzdü…

Mucize Doktor dizisinin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda 64. bölümde final yapılacağı ifade edildi… Peki dizi neden bitiyor? Her şeyden önce son dönemde zaten reytingleri düşen ve eleştirilerin de hedefindeki bir yapım olmaya doğru ilerliyordu. Bunun nedeni senaryonun iyice zayıflaması ve izleyici ilgisinin de ciddi şekilde azalmış olmasıydı.

Dizinin hayranları da senaristlere eleştiriler yöneltiyordu. Mucize Doktor aslında Ali Vefa karakteri üzerine kurulan bir yapım oldu. Yani Taner Ölmez için büyük emek sarf etmek şarttı. Ünlü oyuncu bugüne kadar da bunu sürdürdü. Ancak 3. sezonda da aynı tempoyu kaldıramayacağını herkes görebiliyordu. Oyuncu, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada da çok yorulduğunu itiraf etmişti.

Taner Ölmez’in devam etmek istememesi herkes tarafından anlayışla karşılanmalı. Böyle zor bir rolün altından kalkmak ve bunu 64 bölüm sürdürmek de büyük bir başarıdır.

Mucize Doktor ilk başladığı dönemde aldığı muhteşem reytinglerle zaten Türk televizyon tarihine altın harflerle ismini yazdırdı. Milyonlarca kişiyi etkileyen dizi, amacını gerçekleştirdi. Dizi 3. sezonda devam etse bugünkü reytingleri bile alabileceği şüpheli. Çünkü izleyiciler birbirinden farklı bu kadar çok dizinin yer aldığı bir ortamda hikayesi de zayıflayan yapımlardan kolayca vazgeçebiliyor.

Şimdiye kadar 62 bölümü yayınlanan Mucize Doktor dizisinde geriye son 2 bölüm kaldı.27 Mayıs Perşembe akşamı dizinin final bölümü yayınlanacak. 64 bölümlük macera eminiz ki milyonlarca insanın aklından hiç çıkmayacak.