Ana sayfa Dizi Haberleri Acun Ilıcalı büyük işler başarırken, Türkiye’de insanlar komik iddialarla uğraşıyordu!

Acun Ilıcalı büyük işler başarırken, Türkiye’de insanlar komik iddialarla uğraşıyordu!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Detay

Acun Ilıcalı’nın televizyonculuktaki başarısı takdire şayan…

Sadece ülkemizde değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de bu başarısını kanıtlamış birisi.

Artık dünya çapında bir televizyoncu… Yeni hedefi ise dünyanın en büyük prodüksiyon şirketi olmak.

Vatan Gazetesinden Oya Doğan ile sohbetinde de “Buna çok uzak değilim” diyerek, dünyanın en büyük prodüksiyon şirketi olma yolunda ilerlediklerini ilan ediyordu, Acun Ilıcalı…

Aslında ne kadar büyük bir başarı ve ne kadar büyük bir vizyon…

Helal olsun demek lazım… Fakat bir konuyu da özellikle tartışmaya açmak gerekiyor.

Acun Ilıcalı’nın bu röportajdaki en can alıcı sözlerinden birisi de yurt dışındaki başarılarının Türkiye’de abuk sabuk şekilde tartışıldığı gerçeğini ortaya koymasıydı…

Acun ABD’nin en büyük kanallarından Fox için bir formatın prodüksiyonunu üstlendiğini anlattıktan sonra diyor ki;

“Aslında yurt dışı maceramız 1.5 yıl önce Yunanistan’la başladı. Çok yüksek reytinglere imza attık. Bu bizim kendimize güvenimizi yerine getirdi. Yunanistan bizim dünyaya açılma kapımız gibi oldu. Tabii ki o sırada Türkiye’de çok komik iddialar vardı.”

Hemen araya girelim, Acun Ilıcalı Yunanistan’da Survivor’ı yaparken gerçekten de Türkiye’deki magazin gündeminde bu durumu küçümseyen yazı ve yorumlarla karşılaşmak çok mümkündü. Anlaşılan ünlü televizyoncu bunları hepsini kaydetmiş ve unutmamış.

Acun Ilıcalı büyük işler başarırken, Türkiye'de insanlar komik iddialarla uğraşıyordu! 7

Acun sözlerini şöyle sürdürüyor;

“Ben bunların hepsine gülüyordum. “Türk insanına göre program yaptığı için izleniyor” diyorlardı. Bu asla doğru değildi. İyi program yaptığımızı iddia ediyordum ben! Ayrıca o cümlede sanki Türkler kaliteli program izlemiyor iması var. Yani vatandaşımızı aşağılama var. Bizim dizilerimiz dünyayı yıkmış. Biz burada yaptığımız programlarla bu dizilerle mücadele edebiliyorsak neden dünyada başarılı olmasın?”

İşte Acun’ın başarılı kılan asıl şey de bu sözlerde gizli. İnsanlar ne derse desin, bildiği ve inandığı yoldan sapmıyor. Gram gevşemiyor ve işinin hakkını veriyor. Bu sayede de başarı geliyor.

TV8 ile ilgili yapılan yorumlarda da Acun Ilıcalı’nın olmadığı formatların tutmadığı şeklindeydi. Ilıcalı, anlaşılan bu yorumlara da çok bozulmuş. Röportajında bu konuya da değinmeden edemiyor ve şöyle diyor:

“İkinci iddia; ‘Acun’un olmadığı iş tutmuyor’du. Ben mutfağımın iyi olduğunu söylüyordum. Aslında yemeği iyi pişiriyorum, servisi de güzel yapıyorum. Bu iddianın yanlış olduğunu da yurt dışı başarısıyla ispat etmiş olduk.”

Görüldü üzere kendinden emin, ne yaptığını bilen ve tamamen başarıya odaklanmış bir televizyoncu…

Acun Ilıcalı, bu özellikleri sayesinde de dünyanın en büyük içerik üreticilerinden birisi olmayı başarıyor ve iddiasını da şu sözlerle gösteriyor.

Soru: Peki iş dünyasında bundan sonra sizi ne mutlu eder?

Cevap: Dünyanın en büyük prodüksiyon şirketi olmak mutlu eder. Buna da çok uzak değilim.