Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ajda Pekkan, ‘pat diye evlenebilir’

Ajda Pekkan, ‘pat diye evlenebilir’

tarafından ker_def

AJDAPEKKAN4

KENDİNİ BİLMEZSEN ŞÖHRET SENİ YOK EDER

* Seyirci değişti mi eskiden bu zamana?

– Tabii ki. Yani şöyle, seyirci yaşam standartlarına göre tabii ki değişti. O zamanlar daha feodal bir seyirci vardı. İşte mesela filan giller en ön masaya gelirler, ona göre muamele görürler… Elimiz ayağımız dolanırdı sahneye çıkarken. Hepsi güzel insanlardı. Her şey bir okul hayatta. Mesela Metin Akpınar, Zeki Alasya, Ayşen Gruda ve Kabare’yi çok özlüyorum.

* Kadın olmak avantaj mı dezavantaj mı bu meslekte?

– Avantaj gibi görünen bir dezavantaj. Şöyle de bir şey; en iyi masayı ayırtırsın bir restoranda, iki araba senin için durur, yolun karşısına geçersin ama sonunda şöhret zarar veren bir şeydir. Zararlı bir madde. Eğer kullanamazsan daha da zararlı. Kendini bilmen gerekiyor. Yoksa şöhret seni yok edebilir.

BİRİ BENİ ÇEKSİN KURTARSIN ŞÖHRETİN ELİNDEN

* Pişmanlıklarınız oldu mu şöhret yolculuğunda?

– Şöhretten kaç kere kaçmaya çalıştım ama beni bırakmadı. Hâlâ bırakmıyor.

* Belki de birinin sizin elinizden tutup çekmesi lazım.

– Kim beni çekebilir ki artık bu saatten sonra. Çeksin kurtarsın vallahi. (Gülüyor) Bir gün bu anlayışa geldiğim zaman o karşımdaki insana da bağlı tabii, ben artık çalışmayacağım. Ama henüz gelmedim o noktaya.

* Çok üzülür herkes siz çalışmayacağım derseniz.

– Şarkı söylemeyi çok seviyorum ama şarkı söylemeyi sevmekle her dakika sahnede olmak çok farklı bir şey. Çünkü her dakika sen onların ilk gördükleri kadınla bugüne kadar ki geçirdiğin evrelerin kadını olarak karşılarına çıkıyorsun ve hep beğenilmek, iyi şeyler duymak mecburiyetindesin.

Bunları bir gün yanlış yerlere taşırsan o seni yorar ve üzer sonunda. Uzun süren şöhret fayda iken zarara dönüşebilir.

O çok kritik bir nokta. İşte ben o noktadayım şimdi. Ama ben zeki, akıllı bir kadınım. Allahın bana yardım ettiğine inanıyorum.

ÖMÜR GEDİK/HÜRRİYET